- Pančevo web portal - https://www.pancevo.co.rs -

Pančevo najbolje prošlo u pokrajini

Kako saznajemo prilikom raspodele sredstava iz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, opštini Pančevo dodeljena su sredstva u iznosu od 650 miliona dinara. Južnobanatski okrug je dobio 2,1 milijardu dinara. Dodeljeni iznosi su najviši u pokrajini rekao je juče na konferenciji za štampu predsednik Opštinskog odbora DS Slobodan Adžić.

Planira se da se novac potroši na velike investicije i zaštitu životne sredine. Tu spadaju izgradnja kolovoza i puteva sa infrastrukturom, kao i izgradnja fekalne kanalizacije sa postrojenjima za prečišćavanje kanalizacionih voda u samom gradu i selima naše opštine. Deo novca je namenjen izgradnji dečijeg vrtića u naselju Mladost poznatijem kao “Nova Misa” i izgradnji sale za fiskulturu u osnovnoj školi J. J. Zmaj.

Pančevo do sada nikada nije dobilo ovako velika sredstva od Pokrajine ni od Drzave, kako je izjavio Adzić do toga se došlo zahvaljući trudu pokrajinskih poslanika DS i vodećih ljudi opštine Pančevo.

Nama gradjanima ostaje samo da se nadamo da će dobijena sredtsva biti namenski i korisno utrošena, a da će se konačno prestati sa praksom iz prošlosti da sve ostaje samo na priči.

Izvor vesti Radio Televizija Vojvodine.