Festival tradicionalne muzike “Etno. com 2007”

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Pančevo će ovog vikenda biti domaćin petog festivala tradicitradicionalne muzike “Etno. com 2007”. Festival je posvećen svirali. Svirala je drevni instrument od koga su nastali gajde, frula, kaval, saksofon, dvojnice i klarinet.

Selena Rakočević umetnički direktor festivala izjavila je da će na će se na manifestaciji pojaviti naši najpoznatiji frulaši Bora Dugić i Dobrivoje Topalović. Takodje učešće su najavile mnoge grupe iz Makedonije i Srbije koje se bave ovom vrstom tradicionalne muzike. Festival počinje u subotu u 19h centru za Kulturu promocijom cd-a “Putevima tambure”, što je bila tema festivala prošle godine.

Nakon toga planirano je da pančevački ansambl “Tradicija” izvede melodije sa prostora balkanskih zemalja, a zatim će beogradska grupa “Belo platno” sa svojim gostom gajdašem Ristom Solunčevim nastupati uz zvuke gajdi, tambura i kavala.

Nedelja u 19h je rezervisana za predavanje Vesne Bajić, etno muzikologa. Ona će se pozabaviti temom “Frula u srpskoj tradicionalonoj muzičkoj praksi”, a nakon toga je planiran nastup grupe Odseka za tradicionalnu muziku, Muzičke škole “Mokranjac” iz Beograda.

Izvor vesti Mondo.

Napisano u kategoriji Gradske vesti | Autor M. S. dana 15.9.2007 u 1:15h

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar