Lažni Roleksi po visokoj ceni

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

RolexMakedonski državljani G.Z.(52) i M.P.(45) prevarili su mnoge gradjane podvaljujući im lažne rolekse. Zapravo, jedan od njih predstavljao se kao strani državljanin i tako maskirani u gospodu koja su u nevolji, jer su doživeli saobraćajnu nesreću, tražili su pozajmicu u novcu. Navodno supruga jednog od njih je na putu i donosi novac. Kao garanciju da će pare biti vraćene u kratkom roku davali su lažne „Rolex” satove. Satovi koje su davali kao garanciju bili su najjeftinije kopije, vrednosti par stotina dinara. Medjutim vešti prevaranti uspevali su da ubede svoje žrtve da je vrednost satova koje su nudili kao garanciju, ne manja od 4.000 evra.

Pozajmice koje su tražili bile su u visini od 1.700 do 4.000 evra. Opljačkanim građanima, mahom starijim od šezdeset godina, novac naravno nikad nije vraćen i neki od njih su slučaj prijavili policiji. Goran Medaković, zamenik okružnog javnog tužioca u Pančevu podneo je zahtev za pokretanje istrage protiv ovih „trgovaca” i odredio jednomesečni pritvor. U zgradu Policijske uprave u Pančevu sa istim optužbama došlo više od 50 građana Niša, Kragujevca, i Zaječara. Kada je od njih traženo da identifikuju osobe kojima su pozajmili novac, više od dve trećine oštećenih prepoznalo je prevarante u Makedonskim državljanima.

Ova dva prevaranta uhapšena su 12.septembra u Pančevu, a prema nezvaničnim informacijama, traže ih policija Hrvatske I Makedonije. Postoji i verovanje da je M.P. bio proteran iz nekoliko država zapadne Evrope. Istraga je u toku.

Izvor informacija Politika.

I. P.

Napisano u kategoriji Hronika | Autor M. S. dana 20.9.2007 u 8:10h

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Jedan komentar na “Lažni Roleksi po visokoj ceni”

  1. Jasna kaže: 11.6.2009 u 7:29h

    e, ne mogu da verujem… pa zar jos uvek ima toliko naivnih ljudi koji nasedaju na ovakve pricice?

Ostavite komentar