- Pančevo web portal - https://www.pancevo.co.rs -

Pančevčke trojke dobile finansijsku pomoć

Naša sedamnaestogodišnja sugradjanka Ivanka Žepše 8. jula ove godine rodila je trojke. Tako je pored sina Stefana koji ima jednu godinu, ova mlada porodica postala šestočlana. Tata Velibor Žepše ima svega 22 godine i radi kao nadničar, dok je majka Ivanka nezaposlena. Žive u teškim uslovima, na trideset kvadrata stambenog prostora, kod Veliborovih roditelja. Sigurnih mesečnih prihoda nemaju, sem babine penzije koja iznosi 5.000 dinara.

Kako uspevaju da sastave kraj sa krajem i prežive, samo oni sami znaju. Bebama je potrebno svakodnevno obezbediti mleko, pelene, čajeve itd. Sa prihodima koje ima porodica Žepše to je skoro nemoguće. Medjutim situacija se malo popravila jer je stigla pomoć od 600.000 dinara. Po odluci Izvršnog veća Vojvodine odlučeno da se taj novac odeli prvim trojkama ove godine u Vojvodini, a potrefilo se da je porodica Žepše jedina do sada dobila trojke.

Porodicu Žepše posetila je Novka Mojić(pokrajinski sekretar za demografiju, porodicu, društvenu brigu o deci) i uručila im 600.000 dinara i neophodne stvari za bebe.

Mladinska knjiga se takodje uključila u akciju

Mladi bračni par Žepše posetili su generalni direktor Mladinske knjige, Alen Bodor i PR menadzer, Valerija Majus-Marinković. Oni su roditeljima trojki poklonili ček na 100.000 dinara i paket knjiga koje će im pomoći da uspešnije odgajaju decu.

Način da pomognete

Ukoliko ima još dobronamernih ljudi koji žele da pomognu ovoj mladoj Pančevačkoj porodici, koja jako teško živi, ovo je broj njihovog žiro računa:

  1. Banka Intesa
  2. Žepša Ivanka
  3. Filijala u Pančevu
  4. broj računa: 160 – 5600100280405 – 29

Izvor informacija Dnevnik i Danas.