Univerzijada 2009. se približava, a od sportske hale još uvek ništa

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

nova hala u PancevuVeć u dva navrata pisali smo o tome kako je Pančevo dobilo čast da bude suorganizator Univerzijade 2009. i kako je u te svrhe u našem gradu trebalo da se izgradi nova mulitfunkcionalna sportska hala. Prvi predračun za halu iznosio je 25 miliona evra, zatim je spao na 2 i na kraju se zaustavio na 4 miliona evra.

Sama zamisao je bila odlična, ali danas niko ne zna da li će se ostvariti. Sve je počelo kada je pre 2 godine Pančevo zahvaljujući tadašnjoj upravi dobilo da bude suorganizator Univerzijade 2009. Nakon toga vodjena je višemesečna rasprava o lokaciji i odlučeno je da se na lokaciji Mali rit napravi velika multifunkcionalna hala sa 5 hiljada mesta i 70 dodatnih u počasnoj loži, sa dva bazena u sklopu i još dosta toga. Troškovi za takav projekat iznosili bi najmanje 25 miliona evra. Medjutim izgleda da je toliki projekat bio preveliki zalogaj za opštinsku vlast, tako da su oni iznenada prošle godine izašli sa predlogom da se batali gradjenje velike i da se izgradi manja hala. Velika hala za čiji je projekat i geološka istraživanja do tada potrošeno 10-tak miliona dinara jednostavno je zaboravljena.

Predsednik opštine tada je izjavio da će nova hala koštati oko 2 miliona evra i da to neće ništa koštati Pančevo, jer će pola novca za izgradnju dati država, a pola pokrajina. Po ugovoru sa oraganizacionim odborom Univerzijade hala treba da bude završena do kraja 2008. godine. Nakon pola godine zatišija na sednici opštinske skupštine 10. decembra, ponovo je pokrenuto pitanje izgradnje hale u Bagremaru kod buvljaka.

Pokrajina je dala 80 miliona dinara za izgradnju hale, a u finansijskom planu Direkcije za izgradnju i uredjenje Pančeva za tu svrhu namenjeno je 18 miliona dinara. Neki odbornici su predlagali sobzirom na loša iskustva sa halom u Banatskom Novom Selu koja se pravi već 10 godina, da se od ovog projekta odustane.

Direktor Direkcije za izgradnju i uredjenje Pančeva, Zoran Mihaljčić, izjavio je da će biti obezbedjena sredstva za izgradnju nove hale i da će ona biti spremna za Univerzijadu. Hala u Bagremaru bi po planu trebalo da prima oko 2200 gledalaca, a troškovi izgradnje procenjuju se sada već na 4 miliona evra.

Ovo je u najkraćim crtama priča o tome kako je Pančevo spalo sa “konja” na “magarca” i umesto super multifunkcionalne, izgleda da neće do Univerzijade dobiti ni ovu mini halu. Na sajtu Univerzijade Pančevo se trenutno spominje samo kao mogući organizator nekoliko oddbojkaških utakmica. Izgleda da niko više ne veruje da je naš grad sposoban da stvarno izgradi halu.

Izvor informacija Politika.

Napisano u kategoriji Gradske vesti | Autor M. S. dana 17.12.2007 u 9:09h

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

2 komentara na “Univerzijada 2009. se približava, a od sportske hale još uvek ništa”

  1. Pančevac kaže: 19.12.2007 u 12:15h

    Mislite o tome na sledećim izborima…..

  2. zoran kaže: 24.10.2008 u 7:03h

    nakon izgradnje hale u pancevo zanima me sta ce biti sa buvljakom posto se on nalazi uz samu halu?dali ce se on pomerati,zatvarati ili nesto trece…..hvala unapred

Ostavite komentar