Najavljena skora rekonstrukcija Pančevačkog mosta

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Pancevacki mostU Pančevu je 18. decembra potpisan protokol o obezbedjivanju sredstava u izonosu od oko 3 milijarde dinara za radove na rekonstrukciji Pančevačkog mosta. Protokol su potpisali ministar zadužen za sprovodjenje Nacionalnog investicionog plana Dragan Djilas, predsednik opštine Pančevo Srdjan Miković, generalni direktor Železnica Srbije Milanko Šarančić i v.d. gradonačelnika Beograda Zoran Alimpić.

Ovim protokolom je predvidjeno da se 1,6 milijardi dinara obezbedi iz Nacionalnog investicionog plana, 1,2 milijarde dinara će biti obezbedjeno iz budžeta grada Beograda, a ostatak sredstava u iznosu od 200 miliona dinara će biti obezbedjen iz budžeta grada Pančeva. Tenderi za izvodjače radove na na sanaciji Pančevačkog mosta biće raspisani posle nove godine, a period do nove godine Gradjevinska direkcija Beograda i “Železnice Srbije” će iskoristiti da pripreme svu dokumentaciju neophodnu za njihovo raspisivanje.

Nadležni su istakli da je projektom sanacije predvidjeno da se saobraćaj tokom radova na Pančevačkom mostu nijednog trenutka ne zaustavlja u potpunosti. Radovi na rekonstrukcija mosta definitivno počinju na proleće i prema sadašnjim procenama, trajaće ukupno 21 mesec. Tačan datum početka radova zavisiće od tendera za izbor izvodjača.

Pančevački most je sagradjen 1931. godine, a u sadašnjoj formi postoji od 1961. godine. Most je ukupno dugačak 1.526,4 metra. Još od 1961. godine nije bilo nikakvih ozbiljnih radova na sanaciji mosta. Preko Pančevačkog mosta svakodnevno predje i do 150.000 vozila.

Izvor informacija Press online.

Napisano u kategoriji Vesti iz zemlje i sveta | Autor M. S. dana 20.12.2007 u 2:12h

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar