Zagadjenje u Pančevu juče ekstremno povećano

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Pancevo tabla - hemijska opasnostStanovnici Pančeva juče su se ponovo po ko zna koji put gušili u Benzenu. Izmereno je rekordnih 160 mikrograma po metru kubnom na mernom mestu Vatrogasni dom, što je crni rekord u zagadjenju u poslednjih godinu dana! Opštinski monitoring sistem, registrovao je juče na mernim mestima Vojlovica i Vatrogasni dom, izmedju dva i pet časova ujutru, veliko povećanja koncentracije Benzena, tako da su se u sirene za hemijsku opasnost oglasile prvi put u 7 časova ujutru.

Ekološki inspektori su odmah izašli na teren i izdali nalog “Petrohemiji” i “Rafineriji nafte Pančevo” da prekinu sve aktivnosti u pogonima. Na osnovu nalaza Ekoloških inspektora, predpostavlja se da je do zagadjenja došlo zbog prekida na vodu od 35 kilovata trafo-stanice koji je prouzrokovao ispad svih proizvodnih postrojenja u “Rafineriji nafte Pančevo”. Zagadjene se u gradu osetilo nekoliko sati nakon ponovnog sratovanja svih postrojenja u Rafineriji.

Zvanične izjave iz “Petrohemije” i “Rafinerije nafte Pančevo”, odbacuju svaku odgovornost za zagadjenje. Iz ovih fabrika tvrde da u vreme zagadjenja nisu radili ništa što bi moglo da dovede do tako naglog povećanja koncentracije Benzena. Ministar Dragin najavio je podnošenje krivične prijava protiv odgovornih lica.

Predsednik opštine Pančevo, Srdjan Miković, Pačevcima je juče preporučivao da neko vreme ne izlaze iz svojih kuća bez preke potrebe. Miković je dodao da su gradjani Pančeva osim sirenama, alamirani i preko TV i radio “Pančeva”.

Pročitajte više o ovom dogadjaju na našem blogu o zagadjenju.

Napisano u kategoriji Hronika | Autor M. S. dana 11.3.2008 u 11:24h

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar