- Pančevo web portal - https://www.pancevo.co.rs -

Milana Veinović – dobitnik nagrade "Pavle Vasić"

Istoričarka umetnosti iz Pančeva, Milana Veinović, dobitnica je nagrade "Pavle Vasić" za 2007. godinu. Nagrada "Pavle Vasić" dodeljuje se za najbolji objavljeni teorijski i kritički tekst iz oblasti primenjene umetnosti i dizajna.

Milana Veinović je nagradu "Pavle Vasić" osvojila za slikovni i kulturno istorijski letopis "Pančevo na starim razglednicama 1989.-1941." u izdanju Zavoda za zaštitu kulture Pančevo. Nagrada joj je dodeljena 12. marta 2008. godine u Rektoratu umetnosti u Beogradu.

Nagradu je dodelio stručni žiri u sastavu: dr Nenad Mukuljević – docent Filozofskog fakulteta u Beogradu, Dragan Bulatović – docent Filozofskog fakulteta u Beogradu i Gordana Stanišić – viši kustos Narodnog muzeja u Beogradu.

Rad Milane Veinović sem same studije sadrži i detaljan katalog unikatnih primeraka razglednica Panečeva iz velikog broja privatnih i javnih kolekcija. Skoro da ni jedna važna zbirka nije izostavljena, a takodje su za buduće generacije sačuvana imena štampara i fotografija razglednica grada Pančeva.