- Pančevo web portal - https://www.pancevo.co.rs -

"Petrohemija" Pančevo prva na XII "Naftijadi"

Susreti radnika naftne privrede Srbije završeni su u subotu, 5. jula 2008. godine na Zlatiboru. “Petrohemija” Pančevo je ovoga puta, od četrnaest firmi, u ukupnom plasmanu bila ubedljivo najbolja, osvojivši 9 poena više od drugoplasiranog NIS Naftagasa, koji je već 9 godina neprikosnoveni pobednik. Rafinerija nafte Pančevo potvrdila je prošlogodišnje treće mesto. Četvrto mesto pripalo je Srbijagasu (54 boda), peto Jugopetrolu (48 bodova), šesto Naftagas prometu (41 bod), a sedmo Rafineriji nafte Novi Sad (34 boda).

Zlato su ove godine “Petrohemiji” donele kuglašice i pikadilisti u ženskom i mešovitom sastavu. Ova Naftijada karakteristična je po najvećem broju finalnih mečeva u kojima je “Petrohemija” do sada učestvovala. Srebro su osvojili rukometaši, odbojkaši, odbojkašice, košarkaši, basketašice, plivači u štafeti, kuglaši, strelci, šahisti, ribolovci i muškarci u pikadu. Treće su bile plivačice, šahistkinje i teniseri. Na četvrtoj poziciji koja ne donosi medalje, ali donosi poene bitne za konačni plasman, ove godine su se našli stonoteniseri, plivači i ekipa malog fudbala koja je prošle godine bila šampion.

Uprkos mnogim preprekama na koje su sportisti nailazili, ovogodišnja Naftijada obeležena je učešćem Petrohemičara i njihovim pobedama. To se osećalo naročito u prva tri dana takmičenja kada su se, ko po pravilu, nizale pobede, ali i uočljivi timski duh u ovoj ekipi koja je brojala 90 članova. I ovoga puta presudila je sportska sreća, ali je Naftijadu obeležilo i jako sportsko rivalstvo između dve pančevačke firme “Petrohemije” i Rafinerije nafte.