U Omoljici počeo medjunarodni festival amaterskog filma i fotografije – Žisel

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Zisel - medjunarodni festival amaterskog filma i fotografijeU Omoljici je danas počeo medjunarodni festival amaterskog filma i fotografije – Žisel. Ovaj 38. po redu festival održaće se od 8. do 10. avgusta. Na festivalu će u zvaničnoj konkurenciji biti prikazano 16 filmova na temu "Život sela", i 104 fotografije 66 autora iz svih bivših republika SFRJ.

Za posetioce je pripremljeno više zanimljivih izložbi, moći će da vide pozorišnu predstavu "Metar i po do Cezara" i film "Čitulja za Eskobara", a svi posetioci će moći da prisustvuju takmičenju "Zlatni kotlić Ponjavice".

Na ovogodišnjem festivalu “Žisel”, kao i prethodnih godina, pre početka poznati su dobitnici najvećih nagrada. Gran pri festivala i nagradu od 20.000 dinara dobili su Dobrila i Dobrivoje Pantelić iz sela Donja Brezovica za film "Spasovdan".

Plaketu "Zlatni suncokret" i novčanu nagradu od 12.000 dinara dobiće Jan Apaci iz Kanjiže za film "Čerga", dok je plaketu "Srebrni suncokret" dobio Ljupče Petrovski iz Makedonije, a plaketu "Bronzani suncokret" će dobiti Jožef Egr iz Bačke Topole.

"Zlatni prsten" za najbolju ulogu u filmu "San" pripašće glumici Juliji Kok Rehel, Suzana Antić iz Zaječara će dobiti plaketu Etnografskog muzeja za film "Stanojina crkva", koji je proglašen za najbolji film na temu tradicionalnog seoskog života.

Za više informacija posetite oficijalni sajt festivala Žisel.

Izvor informacija Poslovna Žena.

Napisano u kategoriji Najave dešavanja | Autor M. S. dana 8.8.2008 u 6:29h Ključne reči: l l l l

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše najave preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar