- Pančevo web portal - https://www.pancevo.co.rs -

Pančevački reditelj debitovao u "Dadovu"

Na velikoj sceni beogradskog pozorišta "Dadov" 9. oktobra premijerno je odigrana komedija "Kako sam zavoleo fudbal" mlade autorke Tamare Bijelić, u režiji našeg sugrađanina Vladana Đurkovića studenta druge godine pozorišne režije na FDU-u u klasi Egona Savina.

U postavi predstave bila je i jedna Pančevka. Naime, Jovana Vuković, inače članica škole glume ovog profesionalnog teatra, imala je sporednu ulogu komšinice Milke. Ona se u jednom trenutku svoje posete porodici u čijem se stanu odvija radnja komedije sakrije iza zavese prozora, jer je ukrala "original Teslinu kuglu kupljenu kod Kineza".

Na ovom komadu radilo je još Pančevaca. Koreografski saradnik režisera bila je Marina Pekmezović, dok je dizajn plakata radio rođeni Pančevac i doskorašnji naš sugrađanin, Miloš Trkulja. "Kako sam zavoleo fudbal" je profesionalni rediteljski prvenac Vladana Đurkovića, a sudeći po reakcijama publike, koja je čak tri puta pozivala glumce na bis, režiserski debi mladog reditelja je potpuni uspeh.

Od mladih glumaca, među kojima niko nije svršeni akademac, posebno se istakao Nemanja Stamatović izuzetnom ulogom primitivnog ćaleta Zdravka, automehaničara. Ovu komediju publika će moći ponovo da pogleda već 22. oktobra, dok će dan kasnije biti u prilici da u "Dadovu" vidi "Društvo mrtvih pesnika", na kojem je reditelju Predragu Stojmenoviću asistent bio Vladan Đurković.