"Eko zona" sakupila potpise, sprema tribinu

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Miladin AvramovNeformalna grupa građana ’’Eko zona’’ zajedno sa ’’SPASom’’ (Savet pančevačkih seniora) prikupila je u ponedeljak i utorak 27., odnosno 28. oktobra oko 800 potpisa za smenu državnog sekretara u Ministarstvu životne sredine i predsednika Radne grupe za praćenje stanja životne sredine u Pančevu, Miladina Avramova.

Sa štanda za prikupljanje potpisa lociranog na uglu ulica Vojvode Radomira Putnika i Vojvode Živojina Mišića pomenutih dana dopirao je audio-miks zavijanja sirena za opasnost od aerozagađenja, sa skandaloznim izjavama državnog sekretara. Aktivistkinja ’’Eko zone’’, Dragana Mladenović, objašnjava da su povod za smenu Avramova upravo njegove neodgovorne izjave izrečene na zasedanju pančevakog skupštinskog odbora 10. oktobra. On je tom prilikom tvrdio da: ’’Trenutni skok benzena može da ide i do 1000 nekoliko sati i nije štetan po zdravlje. Ja ne želim da vas u to ubeđujem, jednostavno iznosim činjenice”.

Naredni potez ’’Eko zone’’ jeste organizovanje tribine o ekološkoj situaciji u Pančevu 20. novembra na kojoj će gostovati ministar životne sredine i prostornog planiranja, Oliver Dulić.

’’Očekujemo burnu tribinu na kojoj će građani postaviti pitanja ministru.’’ izjavila je Mladenovićeva. Ovom prilikom članovi’’Eko zone’’ predaće peticiju ministru, a planira se i slanje potpisa za smenu Avramova predsedniku Srbije, Borisu Tadiću, premijeru Mirku Cvetkoviću i predsedniku skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine, Čedomiru Jovanoviću. Na tribini se očekuje prisustvo svih lokalnih i relevantnih beogradskih medija.

Napisano u kategoriji Gradske vesti | Autor B. Š. dana 3.11.2008 u 1:09h Ključne reči: l l

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar