- Pančevo web portal - https://www.pancevo.co.rs -

Zahuktavanje u Dangubi

U prepunom klubu ’’Danguba’’ svoj prvi beogradski nastup imao je pančevački alternativni pop-rok bend ’’Voz na maštu’’. Sastav čine: Marija Dukić, vokal, Ivan Kačavenda, vokal i gitara, Mladen Polić, solo gitara, Nikola Marinković, bas, i Željko Jevtović, bubnjevi, a njihov geslo je ’’Kreativnost ispred obrade i sviranja tudjih pesama’’.

Oni su odsvirali 10 autorskih stvari, a sigurno je da bi nastavili da rokaju do duboko u noć, da nije iste večeri nakon njih nastupao bosanski sastav Elvis J. Kurtović. Zbog navedenih okolnosti zagrejana publika, koja je uporno navijala za bis bila je uskraćena za isti, jer je voz i pored premišljanja članova benda, morao da napusti ovu stanicu.

’’Osetili smo pozitivnu energiju od publike, što nas je posebno motivisalo. To nam je i cilj; da ostvarimo takav kontakt s publikom.’’ objasnio je Ivan Kačavenda, koji se sa Mladenom Polićem smenjivao u virtuoznom izvođenju solaža. U pesmama sa sirovijim ritmom koje asociraju na manir ’’White stripes’a’’ svoje umeće pokazali su basista Nikola Marinković i bubnjar Željko Jevtović. Marija Dukić i Ivan Kačavenda u duetima su zvučali skladno i uvežbano.

Valjalo bi naglasiti da je ’’Voz na maštu’’ svoju prvu svirku imao tek pre 3 meseca u ’’Kupeu’’, a ’’Danguba’’ im je bila drugi nastup. Članovi ovog perspektivnog, mladog benda najavljuju nove stvari za sledeću svirku pred domaćom publikom, za koju nisu želeli da preciziraju termin, zbog kako kažu ’’kolektivnog problema’’, fakulteta. Kada reše pomenuti problem i odrede datum svog narednog nastupa na našem sajtu ćete naći najavu ovog događaja.