- Pančevo web portal - https://www.pancevo.co.rs -

Počela naplata parking mesta po zonama u Pančevu

U Pančevu je počela naplata parkinga, prošle nedelje probno, a od danas i zvanično. Sistem zonske naplate parkinga najavljen još početkom ove godine, kada su i postavljeni znakovi za parkiranje po zonama, posle šest meseci zakašnjena, JKP “Higijena” je startovala zonski sistem.

Parking zone u Pančevu

Cena parkiranja po satu je 25, 20 odnosno 15 dinara, u zavisnosti od zone u kojoj parkirate. Naplata parkinga se vrši radnim danima od 07h – 21h a subotom od 07h – 14h. Po isteku maksinmalnog vremena u određenoj zoni možete se parkirati u istoj zoni nakon pola sata.

Prva zona

U prvoj zoni dozvoljeno je zadržavanje do dva sata. Cena po satu je 25 dinara.

Druga zona

U drugoj zoni dozvoljeno je zadržavanje do četiri sata. Cena po satu je 20 dinara.

Treća zona

U trećoj zoni nema vremenskog ograničenja, pa karta za parkiranje važi za dan kada je kupljena. Cena za dnevno parkiranje je 60 dinara, dok je za sat vremena 15 dinara.

Plaćanje se vrši kupovinom parking kartice na kojoj popunite mesec, dan, sat i minut u kojem započinjete parkiranje, i postavite je na vidno mesto (unutrašnja strana vetrobranskog stakla). Karte se mogu kupiti na svakoj trafici ili u JKP “Higijena”.

Plaćanje možete izvršiti i slanjem SMS poruke, tako što upišete oznaku broj vaše registarske tablice, bez razmaka. Primer: PA12345

U zavisnosti od zone u kojoj parkirate poruku šaljete na sledeće brojeve:

  1. Pošaljite poruku na broj 9131 za Zonu 1 (za 1 sat)
  2. Pošaljite poruku na broj 9132 za Zonu 2 (za 1 sat)
  3. Pošaljite poruku na broj 9133 za Zonu 3 (Dnevna karta)
  4. Pošaljite poruku na broj 9134 za Zonu 3 (za 1 sat)

Nakon slanja SMS poruke dobijate porvrnu SMS poruku sa obaveštenjem o vremenu važenja vašeg parking mesta. Ovu poruku ne smete da brišete dok ne istekne vreme predviđeno za parkiranje.

Možete se i pretplatiti na parking sa mesečnom, polugodišnjom ili godišnjom pretplatnom kartom. Cene ovih karata se razlikuju za fizička i prvna lica. Za fizička lica mesečna karta za drugu zonu iznosi 1000 dinara odnosno 700 dinara za treću zonu. Za pravna lica mesečna karta za drugu zonu iznosi 2500 dinara odnosno 2000 din za treću zonu. Više informacija o naplati parkiranja možete dobiti od JKP “Higijena” na info telefonu 013/351-549.