- Pančevo web portal - https://www.pancevo.co.rs -

Bodibilding i fitnes – Srbija Open – Kula

Kula je u subotu 29.09.2007. bila domaćin takmičenja u fitnesu, bodibildingu i fitnes kid-u, a sve je organizovano pod okriljem NABBA organizacije.
Pančevo je na ovom medjunarodnom mitingu imalo četiri učesnice, članice Flex-fitnes kluba. Naše sugradjanke su osvojile dve medalje. Jednu zlatnu, jednu bronzanu i mnoštvo simpatija publike.

Pogledajte jedan deo nastupa Pančevačkih takmičarki:

U kategoriji model fines-niskoj(visinski ispod 170cm) nastupale su Sandra Smilevski i Tanja Černjev. Treće mesto i bronzana medalja pripala je Sandri Smilevski dok je njena kupska koleginica Tanja Černjev zauzela četvrto mesto. Tanji je inače ovo bio prvi javni nastup, tako da je trema i odsustvo iskustva na ovakvim takmičenjima učinilo da ona ne pokaže sve svoje adute u punoj meri, u poredjenju sa već iskusnim takmičarkama. Od nje se spravom očekuju još bolji rezultati na narednim takmičenjima.

U visokoj kategoriji(iznad 170cm), Samanta Šaponja je još jednom potvrdila da na ovim prostorima nema pravu konkurenciju i osvojila zlatno odličije, dok je Tanja Budović bila četvrta. Možda nisu sve devojke ponele u svoj grad po medalju, ali su zato osvojile najviše aplauza i pozitivnih komentra publike.

U sali punoj publike i novinara, sevavli su blicevi foto aparata dok su naše takmičarke nastupale. To ne čudi ni malo kada se uzme u obzir da su Pančevke nastupale u najatraktivnijoj kategoriji MODEL FITNES-u. Ono što izdvaja ovu karegoriju od ostalih jeste lepo oblikovano telo ,savršenih proporcija, ne previše mišićavo, uz naglašenu ženstvenost. Nastup se sastoji iz dva izlaska na binu. Prvi je u kupćem kostimu, a drugi u večernjoj haljini. Devojke izlaze zajedno na binu i poziraju, a zatim jedna za drugom imaju slobodan nastup, kako bi svaka takmičarka došla do izražaja u punom sjaju.

Bio je to pravi spektakl, dobro medijski ispraćen, za šta su se pobrinule domaće i medjunarodne televizijske kuće i fotoreporteri najelitnijih sportskih časopisa koji su bili prisutni u velikom broju.

U nedelju 07.10.2007. biće održano prvenstvo Srbije u fitnesu i bodibildingu u Beogradu, što je ujedno i kvalifikacija za Mister Univerzum i Svetsko prvenstvo u fitnesu. Naše Pančevke se uveliko spremaju baš za ovaj dan, a mi im želimo da zablistaju u punom sjaju.

J. S.