- Pančevo web portal - http://www.pancevo.co.rs -

Prvenstvo Srbije u fitnesu i bodibildingu 2007 – Pančevke blistale

Beograd je u nedelju 07.10.2007. bio domaćin prvenstva Srbije u bodibildingu i fitnesu. Pošto slika govori više od reči pogledajte snimak sa takmičenja:

Već smo ranije napomenuli da je ovo takmičenje ujedno kvalifikacija za Mister Univerzum i svetsko prvenstvo u fitnesu. Pančevo su na ovom takmičenju predstavljale članice Flex fitnes kuba: “Samanta Šaponja, Sandra Smilevski, Tanja Černjev i Tanja Budović”. Sve četiri su nastupale u model fitnes kategoriji. Ovom dogadjaju su prethodili meseci priprema i sve takmičarke su bile u odličnoj formi, svojim najlepšim haljinama i kupaćim kostimima. Mesecima unazad razmilšljalo se kako izvesti nastup, kako će izgledati haljina, frizura itd. Bilo je tu milion sitnica na koje je trebalo obratiti pažnju, mnogo energije je utrošeno da se sve detaljno isplanira, a uz to se svo vreme naporno treniralo.

Samo takmičake znaju koliko su truda uložile da bi tempirale najbolju formu baš za taj dan. Haljine su uglavnom kreirale one same, nekima su pomogle drugarice, sestre, a nekima majke i bake. Veliki trud i rad se isplatio, njihov izlazak na binu je bio prava senzacija.

Prvo je nastupala niska model fitnes kategorija. Sandra Smilevski je u izuzetno jakoj konkurenciji uspela da se plasira u finale i osvoji treće mesto, dok je Tanja Černjev je zauzela odlično peto mesto. Sve devojke na takmičenju su izgledale fenomenalno, bio je to pravi praznik za oči. Bukvalno su nijanse odlučivale o plasmanu, a to pokazuje koliko su devojke iz Pančeva ostvarile dobar rezultat.

Nakon niske, nastupila je visoka model fitnes kategorija. I ovde su Pančevke blistale. Samanta Šaponja je ubedljivo osvojila prvo mesto i potvrdila svoju dominaciju u Srbiji, dok je njena klubska drugarica Tanja Budović zauzela, sobzirom na konkurenciju i kvalitet takmičenja, odlično peto mesto. Njihov nastup ispratile su ovacije i gromoglasan aplauz svih prisutnih koji nisu krili oduševljenje.

Mi se pridružujemo čestitkama na ostvarenom uspehu i želimo im još bolje rezultate na narednim takmičenjima.

J. S.