- Pančevo web portal - https://www.pancevo.co.rs -

Pušten u rad novi kružni tok i semafor u Pančevu

Radovi na uredjenju kolovoza i parkinga ispred Pančevačke zelene pijace polako se privode kraju. Pre nekoliko dana u rad je pušten novi kružni tok. On bi trebalo da eliminiše zastoje i nezgode koje su se ranije dešavale na tom mestu zbog loše rešene raskrsnice. Sada je konačno uveden red i ulice Oslobodjenja, Nemanjina i Lava Tolstoja spojene su na najbolji mogući način. Ovaj novi kružni trebalo bi da olakša život vozačima i pešacima u znatnoj meri.

Uredjene prostora oko kružnog toka, kao i radovi na uredjenju Nemanjine ulice usporeno napreduju zbog snežnih padavina i niskih temperatura prethodnih dana.

Postavljen semafor ispred poljoprivredne škole Josif Pančić

Već dugi niz godina raskrsnica ispred poljoprivredne škole Josif Pančić je prava crna tačka u Pančevačkom saobraćaju. To mesto gde se Makedonska ulica uključuje na Novoseljanski put je glavni ulaz i izlaz sa naselja Mladost. Broj saobraćajnih nezgoda koji se dogodio na toj raskrsnici je strahovit.

Medjutim konačno će tome da se stane u kraj, postavljen je semafor koji će da reguliše saobraćaj, a sama raskrsnica je rekonstruisana i modernizovana. Tako sada sva vozila koja se kreću iz pravca grada, a žele da skrenu ka naselju Mladost, sada imaju svoju posebnu traku za skretanje desno. Napokon će djaci poljoprivredne škole Josif Pančić moći bezbedno da prelaze Novoseljanski put, a i stanovnicima naselja Mladost je olakšano kretanje ka gradu i prelazak ove opterećene saobraćajnice.