Televizija Pančevo bez frekfencije

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Kako saznajemo savet republičke radiodifuzne agencije je 21. juna doneo odluke o dodeli dozvola za emitovanje programa na regionalnom nivou. Odluka se odnosi na televizijske i radio stanice. Po toj odluci Televizija Pančevo nije dobila dozvolu za emitovanje regionalnog programa. Ako nam je za utehu barem je Radio Pančevo dobilo dozvolu tako da ako nam zabrane sliku barem ćemo se zvukom čuti u regionu.

U Banatu su samo dve radio stanice dobile regionalne frekvencije. Radio Pančevo i Radio Zrenjanin. Kod TV stanica slična situacija, dve televizije su dobile regionalnu dozvolu: televizija „Banat” – Vršac i televizija „Santos” – Zrenjanin.

Kako kažu iz TV Pančeva još uvek ne znaju razlog za nedobijanje dozvole, jer još nisu dobili obrazloženje te odluke. U TV PA se ne mire sa sudbinom i poslali su pismo na adresu RRA. U pismu su tražili objašnjenje zašto je RTV Pančevo ostalo bez frekvencije. Takodje su najavli da će TV Pančevo zatražiti od RRA i RATEL-a da se poveća broj regionalnih frekvencija u oblasti 24 (oblast južnog Banata) ili da se odredi novi region u koji spada i Pančevo.

Dakle ništa još nije konačno, ostaje nam da sačekamo i vidimo šta će da odluči RRA i da li će da uvaži žalbu TV PA i eventualno im ipak na kraju dodeli frekfenciju. U slučaju da ipak ostanu bez frekfencije TV PA će nastaviti da emituje program u okviru grada ali nadamo se da ipak do toga neće doći.

Napisano u kategoriji Gradske vesti | Autor M. S. dana 4.7.2007 u 10:15h

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

2 komentara na “Televizija Pančevo bez frekfencije”

  1. Dragan kaže: 22.1.2008 u 6:32h

    Pa tv Pancevo ni ne treba da dobije regionalnu frekvenciju kada ih niko ne gleda,tv Banat je daleko bolja televizija i zasluzila je tu frekvenciju

  2. Pepi Mandres kaže: 1.7.2009 u 9:30h

    Dobar dan gospodo,
    Ja bih zeleo imati emailsku adresu advokata: Octavian Suciua (redaktora TV Panceva za Rumunski Jezi).
    Da li ste u mogucnosti da mi pomognete da ustupim u kontakt s nime preko interneta isto bi zeleo da znam kako mogu pratiti vasu TV stanicu iz Kanade na internetu!
    Zalim vasu situaciju oko odluke nedozvole na nacionalni nivou…nemojte odustati jer neki dobijaju drzavu u drzavu a kako ne i TV stanicu!!

    Kontakt adresa: acimmandres@hotmail.com

Ostavite komentar