Parking informacije

U gradu Pančevu parkiranje je regulisano sistemom parking zona. Naplata parkinga se vrši radnim danima od 07h - 21h i subotom od 07h - 14h, nedeljom se parking ne naplaćuje. Po isteku maksinmalnog vremena u odredjenoj zoni možete se parkirati u istoj zoni nakon pola sata.

Zone parkiranja

Pančevo je podeljeno na 3 parking zone, prvu(crvenu), drugu(žutu) i treću(zelenu). Da biste videli mapu sa parking zonama u punoj veličini kliknite na sliku ispod.

pancevo parking zone mapa

Prva zona

pancevo prva parking zona

U prvoj zoni dozvoljeno je zadržavanje do dva sata. Cena po satu je 25 dinara. Po isteku maksinmalno dozvoljenog vremena za parkiranje u prvoj zoni, a to je 2 sata, možete se ponovo parkirati u prvoj zoni nakon 30 minuta.

Druga zona

pancevo druga parking zona

U drugoj zoni dozvoljeno je zadržavanje do četiri sata. Cena po satu je 20 dinara. Po isteku maksinmalno dozvoljenog vremena za parkiranje u drugoj zoni, a to je 4 sata, možete se ponovo parkirati u drugoj zoni nakon 30 minuta.

Treća zona

pancevo treća parking zona

U trećoj zoni nema vremenskog ograničenja, što znači da se možete parkirati ceo dan na istom mestu bez pomeranja. Karta za parkiranje u trećoj zoni važi za dan kada je kupljena. Cena karte za celodnevno parkiranje u trećoj zoni je 60 dinara, a možete kupiti kartu za sat vremena koja košta 15 dinara.

Plaćanje parkinga

Parking se može platiti kartom za parkiranje ili SMS-om.

Plaćanje parkinga kartom za parkiranje

Karte za parkiranje se mogu kupiti na svakoj trafici u gradu ili u JKP “Higijena”.

Ovako izgledaju karte za parkiranje:
pancevo karte za parkiranje

Plaćanje se vrši kupovinom parking kartice na kojoj precrtate mesec, dan, sat i minut u kojem započinjete parkiranje, i postavite je na vidno mesto (unutrašnja strana vetrobranskog stakla), kako bi kontrolor mogao da je vidi i utvrdi kada ste započeli parkiranje.

Plaćanje parkinga kartom za parkiranje:
pancevo placanje parkinga kartom za parkiranje

Plaćanje parkinga SMS-om

Plaćanje možete izvršiti i slanjem SMS poruke, tako što upišete oznaku broj vaše registarske tablice, bez razmaka. Primer: PA12345

pancevo parking placanje sms-om

U zavisnosti od zone u kojoj se parkirate poruku šaljete na sledeće brojeve:

  1. Pošaljite poruku na broj 9131 za Zonu 1 (za 1 sat)
  2. Pošaljite poruku na broj 9132 za Zonu 2 (za 1 sat)
  3. Pošaljite poruku na broj 9133 za Zonu 3 (Dnevna karta)
  4. Pošaljite poruku na broj 9134 za Zonu 3 (za 1 sat)

Nakon slanja SMS poruke dobijate potrvrdnu SMS poruku sa obaveštenjem o vremenu važenja vašeg parking mesta. Ovu poruku nemojte brisati sve dok vam ne istekne vreme predvidjeno za parkiranje.

Parking pretplate

Možete se i pretplatiti na parking sa mesečnom, polugodišnjom ili godišnjom pretplatnom kartom. Cene ovih karata se razlikuju za fizička i prvna lica. Za fizička lica mesečna karta za drugu zonu iznosi 1000 dinara odnosno 700 dinara za treću zonu. Za pravna lica mesečna karta za drugu zonu iznosi 2500 dinara odnosno 2000 din za treću zonu.

Više informacija o naplati parkiranja možete dobiti od JKP “Higijena” na info telefonu 013/351-549 ili na oficijalnom web sajtu parking servisa parking.higijenapancevo.com .