Pančevo uskoro dobija novi Generalni urbanistički plan

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Grb PancevaKonačno, nakon više od 30 godina, u Pančevu će da se uvede red u gradnju. Ove jeseni Pančevo dobija novi Generalni urbanistički plan. To je jedan od najbitnijih dokumenata, iz njega proističu svi ostali koji regulišu i omugućavaju gradnju na teritoriji Opštine. Plan je dat na uvid svim zainteresovanim fizičkim i pravnim licima, koji ga mogu pogledati svim radinim danima od 12 do 15h u prostorijama sekreterijata Opštinske uprave za stambene, komunalne, gradjevinske poslove i urbanizam. Uvid u dokument će trajati do 2.10. ove godine.

Davanje plana na javni uvid je zadnji element u procesu njegove izrade i usvajanja. Zadnjih nekoliko godina, urbanisti koji su radili na izradi Generalnog urbanističkog plana, potrudili su se da uvaže sve ono što se u poslednjih nekoliko decenija desilo na području naše Opštine. Tako da će u okviru plana Skrobara i Stari Tamiš, konačno dobiti status mesnih zajednica i status opštinskih gradjevinskih celina.

Planom će biti definisane zone gradnje, stanovanja, zelenila, sporta. Plan bi trebalo da omogući onim gradjanima gde je to moguće legalizaciju objekata, kao i da olakša u svakom pogledu prostorno planiranje. Ima dosta interesantnih ideja urbanista u novom planu, kao što su: izmeštanje autobuske stanice iz centra na prostor sadašnjeg buvljaka, gradnja više parking mesta u centru, da se podignu nadvožnjaci duž trase Beovoza itd.

Više informacija o planu naćićete na zvaničnom sajtu Opštine Pančevo www.pancevo.rs. Nakon završetka javnog uvida preostaje još da se plan usvoji u lokalnom parlamentu, nakon toga postaje važeći.

Napisano u kategoriji Gradske vesti | Autor M. S. dana 28.9.2007 u 10:37h

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar