Gradski nedeljnik “Pančevac” pred privatizacijom

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

PancevacAgencija za privatizaciju objavila je da će 7. decembra na aukciju u Novom Sadu biti ponudjen na prodaju Pančevački nedeljni lits “Pančevac”. Vrednost novinske kuće bez imovine procenjena je na 47 miliona dinara, a na aukciji će početna cena biti 13 miliona dinara.

Procenjena vrednost lista na tako veliku sumu ne iznenadjuje ni malo ako uzmemo u obzir da je “Pančevac” jedini lokalni ist u našoj zemlji koji od osnivača(Skupštine opštine) ne prima nikakav novac, a uprkos tome poslovanje preduzeća je svake godine sve bolje. U 2005-oj godini prihod Pančevca je iznosio 48 miliona dinara, 2006-e se povećao na 57 miliona, a u 2007-oj planirani prihod od 64 miliona dinara će biti nadmašen. Prethodne godine prosečna neto plata radnika Pančevca iznosila je 62 hiljade dinara, a ove godine je znatno povećana. List najveći deo prihoda ostvaruje prodajom reklamnog prostora, na primer jedan od predhodnih brojeva izašao je na 44 strane, a od toga su 25 bile zakupljenje za reklame, oglase, konkurse i In memorian.

Zainteresovanih kupaca za jedan ovako profitabilan list će svakako biti dosta, a kako saznajemo na aukciji će se nadmetati i konzorcijum od 14 zaposlenih u “Pančevcu”. Za depozit da bi se učestvovalo na aukciji treba uplatiti oko 85.000 evra. Naš gradski nedeljnik izlazi sa prekidima od 1869. godine i uskoro ćemo saznati ko će postati njegov novi vlasnik.

Izvor informacija Politika.

Napisano u kategoriji Ekonomija | Autor M. S. dana 6.12.2007 u 2:09h

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar