Nova godina

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Nova godinaNova godina je dan kada po solarnim i sličnim kalendarima počinje sledeći kalendarski, datumski ciklus, odnosno to je prvi dan u sledećoj godini. U svim kulturama koje koriste godišnje kalendare dolazak nove godine se proslavlja kao praznik. U današnje doba većina razvijenih zemalja je prihvatila računanje vremena po Gregorijanskom kalendaru i početak nove godine računa od 1. januara. U Srbiji se Pravoslavno stanovništvo pridržava Julijanskog kalendara i proslavlja doček nove godine dvaput. Prvi put po Gregorijanskom kalendaru 1. januara, a drugi put po Julijanskom kalendaru proslavlja se 14. januara “Srpska nova godina”.

Pančevo se po ovom običaju ne razlikuju od ostatka Srbije, tako da će većina nas dvaput dočekati novu godinu, a ako se uzmu u obzir i reprize žurkama nikad kraja. Smile U gradu će za ovu priliku biti organizovane na desetine žurki.

Ispostavilio se da je organizovanje dočeka jako isplativ posao, mnogi preduzimljivi Pančevci su se prihvatili posla da organizuju žurke po “povoljnim cenama”, tako da ove godine imamo više nego širok izbor i nemoramo da žurimo sa odlukom gde ćemo provesti novogodišnju noć. Za one koji ne vole da daju pare na organizovane dočeke Opština će najverovatnije oraganizovati zabavni program u Parku, tako da će se definitivno naći za svakoga ponešto.

Dvadesetog decembra u toku popodneva objavićemo listu najatraktivnijih ponuda za doček nove godine u Pančevu, tako da ako se još niste odlučili eto prilike da vam pomognemo u izboru. Ako ste organizator neke od žurki pošaljite nam vaš promotivni materijal na email kontakt@pancevo.co.rs, ako zadovoljava kriterijum biće objavljen.

Dodato: Kuda za doček nove godine 2008 u Pančevu.

Napisano u kategoriji Gradske vesti | Autor M. S. dana 19.12.2007 u 1:22h

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar