Uprkos zagadjenju Pančevci piju ispravnu vodu

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

voda iz cesmePokrajinski sekreterijat za zaštitu životne sredine navodi u svojim podacima da stanovnici vojvodine piju biološki ili hemijski neispravnu vodu. Od 45 vojvođanskih opština samo 7 opština pije ispravnu vodu.

Medju tih 7 opština čija voda je kvalitetna za piće našlo se i Pančevo. Na listi gradova sa ispravnom vodom, nalaze se još Novi Sad, Kovin, Bela Crkva, Sremska Mitrovica, Ruma i Irig. Kako stručnjaci navode, najveće probleme Banatskih vodovoda predstavljaju arsen, amonijak, kalijum – permanganat, fekalne bakterije, a osim toga voda je zamućena i izmenjene je boje.

U Banatu su povremeno registovane opasne bakterije kao što su pseudomonas i ešerihija koli. Samo trećina stanovnika Vojvodine pije prerađenu vodu, jer u pokrajini postoji svega 15 fabrika za njenu preradu. Celokupan budžet pokrajine iznosi 200 milona evra, a upravo toliko bi koštala izgradnja samo jednog regionalnog vodovoda.

Uzimajući u obzir stepen zagadjenja u Pančevu, prosto nevreovatno zvuči da je voda ispravna. Medjutim analize su rekle svoje, voda u našem gradu je odličnog kvaliteta. Nama na žalost to ostaje samo kao uteha, jer se zagadjenje iz vazduha ne smanjuje, a po svemu sudeći, teško da će se i smanjiti u skorijoj budućnosti.

Napisano u kategoriji Vesti iz okoline | Autor M. S. dana 23.4.2008 u 11:55h Ključne reči: l l l

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar