Nema sredstava za rekonstrukciju “Internog” odeljenja

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Svako ko je ikada bio primoran da kroči u Pančevačku bolnicu, može da potvrdi koliko je ružnu sliku ostavljala ustanova koja se nalazila u tako lošem stanju. Objekat je delovao zapušteno i prljavo.

Bolnica mora da ostavlja utisak čistoće i pedantnosti jer loši higijenski uslovi i pljavština, negativno utiču na psihu pacijenata. Tako hospitalizovani pacijenti, koji su već uznemireni zbog svoje bolesti, doživljavaju dodatan stres kada se suoče sa lošim uslovima smeštaja na koji su primorani. Srećom veći deo Pančevačke bolnice je uspešno renoviran u protekle dve godine i sada je u rangu modernih medicinskih ustanova.

Medjutim, “Interno” odeljenje Pančevačke bolnice kapaciteta od čak 120 postelja je u alarmantno lošem stanju. U njega nije ulagano 30 godina i po nekim proračunima potrebno je 700.000 evra za njegovu rekonstrukciju. Stolarija je propala, podovi i instalacije takodje a, o sanitarijama da ne govorimo. Pančevo je od Pokrajinskog fonda za kapitalna ulaganja trebalo da dobije 351 milon dinara za rekonstukciju internog odeljenja, medjutim kako saznajemo ta sredstva nisu odobrena.

Razočaravajući je stav opštinske uprave prema ovom problemu. Poslednjih nekoliko godina ništa se ne preduzima. Gradjani i zaposleni u bolnici ne kriju nezadovoljstvo zbog nezainteresovanosti opštinske uprave da nešto preduzme. Ipak utehu pruža činjenica da je u budućnosti planirana izgradnja nove zgrade Zavoda za javno zdavlje i samim tim njegovo odvajanje od internog bloka. Ovim će renoviranje “Internog” odeljenja moći da se obavi na pravi način. Medjutim, pošto početak radova još nije u planu, ostaje nam samo da čekamo rešenje.

Napisano u kategoriji Gradske vesti | Autor M. S. dana 5.5.2008 u 1:56h Ključne reči: l l l

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar