Tragičan ishod požara na Kotežu dva – troje mrtvih, devetoro povredjeno

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Pancevo - pozar na Kotezu dvaU požaru koji je juče oko 15 časova izbio u podrumu stambene zgrade u pančevačkom neselju “Kotež II”, u ulici Moše Pijade 115, poginule su dvogodišnja devojčica Elena, njena majka Silvija Vuličević-Ilić(27) i Sladjana Petrovski(55), a jedan vatrogasac i osmoro stanara su povredjeni. Svi povredjeni, medju kojima su i desetogodišnja devojčica i trudnica, nalaze se van životne opasnosti.

Prema prvim informacijama uzrok požara nije sa sigornošću utvrdjen. Predpostavlja se da su požar izazvale dotrajale instalacije, a nakon toga brzom širenju vatre doprinela je veća količina plastike koja se nalazila u podrumu zgrade. Uzrok požara će sa sigurnošću biti utvrdjen tek nakon detaljnog ispitivanja mesta nesreće od stane MUP-a.

Pogledajte izveštaj televizije B92 :

Nakon izbijanja požara, nešto malo posle 15 časova, na mesto nesreće najpre je pristiglo 5 vatrogasnih vozila i 4 ekipe Hitne pomoći, a ubrzo zatim je stiglo i pojačanje. Vozila koja su bila nepropisno parkirana oko zgrade dodatno su otežala vatrogascima prilaz. Ljudi koji su na terasama zapaljene zgrade čekali pomoć, spašeni su tek kada je iz pančevačke “Rafinerije” stigla dizalica, kojom su spuštani na zemlju.

Većini povredjenih je ukazana pomoć na licu mesta, dok su oni sa težim povredama prebačeni u bolnicu. Tela nastradalih pronadjena su tek kada su vatrogasci uspeli da suzbiju požar u podrumu.

Napisano u kategoriji Crna hronika | Autor M. S. dana 23.6.2008 u 2:11h Ključne reči: l l l l

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar