Dani povrtara "Glogonjska jesen"

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Dani povrtara - Glogonjska jesenUdruženje povrtara "Glogonj" organizuje drugu po redu poslovno-turističku manifestaciju Dani povrtara "Glogonjska jesen", koja je zakazana za 25. i 26. oktobar 2008. godine. Suorganizatori su Mesna zajednica Glogonj, Opština Pančevo, Regionalna privredna komora Pančeva, Poljoprivredni institut Tamiš, kao i Insitut za ekonomiku poljoprivrede.

Primarni cilj manifestacije je predstavljanje glogonjskih povrtara, ali pored toga i predstavljanje svih kapaciteta, kako proizvodnih, tako kulturnih i turističkih kojima Glogonj raspolaže. Kao i predhodne godine, aktivno učešće u manifestaciji uzela su i sva Udruženja građana iz sela i sve seoske institucije.

Prvog dana, 25. oktobara, biće održana predavanja za povrtare i koncert folkornih ansambala iz okruženja. Drugi dan, 26. oktobar, je privredni dan. Glogonjski povrtari predstaviće svoje proizvode, u prvom redu povrtarske kulture kupus i krompir, koji predstavljaju svojevrsne brendove ovoga dela Banata i Srbije. Takođe se priređuje i niz propratnih događaja poput izbora za najbolji kupus i krompir, izbora za najbolje jelo od krompira ili kupusa, kao i izložba tradicionalnih specijaliteta. Takođe, mnogi privrednici i organizacije, predstaviće svoje firme i proizvode.

Program manifestacije "Glogonjska jesen"

  • Subota, 25. oktobar 2008.
    14 časova – Predavanja za povrtare (Dom kulture)
  • Nedelja, 26. oktobar 2008.
    9 časova – Svečano otvaranje manifestacije (Dom kulture) i prodajna izložba povrća (Pijaca)
    10 časova – Kulturno-umetnički program, Izbor najboljeg krompira i kupusa i izbor najboljeg jela od krompira i kupusa
    14 časova – Zatvaranje manifestacije, Svečani ručak

Obezbedjen je besplatan prevoz za sve zainteresovane, u 9 sati ispred Doma omladine iz Pančeva za Glogonj.

Napisano u kategoriji Najave dešavanja | Autor M. S. dana 23.10.2008 u 6:58h Ključne reči: l

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše najave preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar