Izabran novi generalni direktor pančevačke Petrohemije

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

HIP-Petrohemija pod vođstvom Slobodana Adžića (DS).

Slobodan AdžićPotpredsednik Upravnog odbora napustio sednicu pre glasanja za novog direktora

Na današnjoj sednici Upravnog odbora HIP-Petrohemija a.d. za novog generalnog direktora ove pančevačke kompanije izabran je Slobodan Adžić (DS).

Na samom početku sednice, potpredsednik UO Tigran Kiš (DSS), ukazao je na nelegitimnost organa upravljanja u Petrohemiji, obzirom da Skupština akcionara nije zasedala pola godine, te da dosadašnjem v.d.generalnog direktora Janu Kuraiu mandat ističe 26.decembra, kada će se održati i sednica Skupštine akcionara.

Ipak, nakon predstavljanja programa poslovanja kandidata Slobodana Adžića, pristupilo se tajnom glasanju. Šest članova UO je bilo “za”, dva glasa su bila nevažeća, a potpredsednik UO je prethodno napustio sednicu.

Ovim je najveći domaći izvoznik, kompanija koja ostvaruje godišnji izvoz od oko 170 miliona evra, a koja je trenutno u vrlo teškoj finansijskoj situaciji i povodom čije se privatizacije država uopšte ne oglašava, dobila novog rukovodioca.

Očekuje se da će 26.decembra, nakon zasedanja Skupštine akcionara, te nove sednice UO, biti poznat i ostatak rukovodstva ove pančevačke kompanije, a pre svega imena zamenika generalnog direktora, te izvršnih, resornih direktora.

Prve reakcije na novo rukovodstvo u “Petrohemiji”

Nakon izbora novog generalnog direktora pančevačke Petrohemije, koji dolazi iz redova Demokratske stranke, dosadašnje rukovodstvo i organi upravljanja saopštili su, neposredno posle sednice Upravnog odbora, da se nadaju da će novi prvi čovek pomoći da se stanje u kompaniji popravi.

“Imajući u vidu da je g-din Adžić blizak organima vlasti u republici, nadamo se da će se država najzad zainteresovati za problem drastično lošeg stanja i problema privatizacije naše kompanije.” izjavila je Tanja Tatomirović, PR u ostavci.

Napisano u kategoriji Gradske vesti | Autor M. S. dana 24.12.2008 u 2:37h Ključne reči: l l

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar