NIS i Gradska uprava Pančeva potpisali sporazum o socijalno-ekonomskoj saradnji

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Pištolj za sipanje dizelaNaftna Industrija Srbije i Gradska uprava Pančeva potpisali sporazum o socijalno-ekonomskoj saradnji, vredan 15.665.000 dinara.

Izvršni direktor NIS Petrol-a Arkadij Jegizarjan i gradonačelnik Pančeva Vesna Martinović potpisali su 21. jula u Pančevu Sporazum o strateškoj saradnji u oblasti ekologije, ekonomske saradnje, poboljšanja klime za investicije i rešavanja socijalnih problema u gradu.

U okviru potpisanog Sporazuma, NIS je preuzeo obavezu da finansira socijalno-ekonomske projekte i aktivnosti čija je realizacija predviđena u Pančevu za 2009. godinu. Među njima su muzički festivali, podrška dečijem sportu, realizacija sportskih programa za invalide, kupovina UZI opreme za Dom zdravlja Pančevo, a takođe i proširenje sistema ekološkog monitoringa i realizacija ekoloških projekata.

Sa svoje strane, Gradska uprava Pančeva preuzima obavezu da pomogne stabilnom razvoju kompanije i da poštuje zakonska prava i interese NIS-a, a takođe i da obezbedi kontrolu namenske raspodele izdvojenih novčanih sredstava.

„Pančevo je jedan od najvećih industrijskih centara Srbije i srce NIS-ovog kompleksa za preradu nafte. Direktno smo zainteresovani da se poboljša kvalitet života, ekonomska i ekološka situacija u Pančevu. Bitno je da sa gradskom vlašću gradimo partnerski i uzajamno koristan odnos. Upravo dijalog i zajednički rad vlasti i biznisa su u stanju da obezbede najbolje uslove za razvoj Pančeva“, istakao je izvršni direktor NIS Petrol-a, Arkadij Jegizarjan.

Napisano u kategoriji Ekonomija | Autor M. S. dana 23.7.2009 u 8:04h Ključne reči: l l l l

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar