Uskoro video nadzor u Pančevu

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Video nadzorPančevo će, prema dogovoru gradske vlasti i policije, do kraja godine dobiti video nadzor, u početku sa 100 kamera koje će biti instalirane na 24 lokacije, rekao je novinarima portparol Policijske uprave Jovica Antonić.

On je danas kazao novinarima da će kamere biti postavljene na prilazima Pančevu, kritičnim mestima u centru grada, na trgu u Vojilovici, jednom dečjem vrtiću i u Narodnoj bašti.

Snimci sigurnosnih kamera mogli bi da rasvetle saobraćajne prekršaje jer će se jasno videti broj vozila i lice vozača, kao i eventualna krivična dela na javnim mestima, rekao je Antonić.

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Filipa Mitrovića, video nadzor biće finansiran iz gradskog budžeta.

Već je urađena studija video nadzora, a u toku je procedura oko izbora najboljeg proizvođača opreme.

Izvor informacija RTV.

Napisano u kategoriji Gradske vesti | Autor M. S. dana 21.9.2009 u 10:22h Ključne reči: l l

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

3 komentara na “Uskoro video nadzor u Pančevu”

  1. David kaže: 26.9.2009 u 12:51h

    Zbog cega nam ovo treba? Dali smo do toga stigli da sami sebi placamo zatvor,da bi se neko obogatio na prodaji kamera? Situacija u Pancevu ni priblizno ne daje raloga da bi se kamere postavile.Gde su ljudska i gradjnska prava dali smo stigli na nivo starih komunistickih drzava istocne Europe? Gde je nadzor bio svakodnevni deo zivota ljudi ? dali je cilj vlsti oterati omladinu iz centra ?Pogledajmo sta su kamerama postigli u Londonu ili Budimpesti? Nista.Ko da su u zatoru.
    Zasto ne uzeti primer od svedjana gde treba puno vise razloga da bi se kamere postavile.Pa cak i nema kamera u gradovima.
    Dali smo sami sebi uskocili u stomak?
    Dobili smo Amerku u Srbiji?Zar smo tako nisko pali?
    Dali je nekom jasno sta nas ceka u buducnosti.Orvelov svet kotrole?Kao mis kada izadje iz rupe.Gleda ga macka.Pancevac kad izadje iz kuce gleda ga vlast.Ko u Americi i Budimpesti.
    Dali je Srbija slobodna i demokratska drzava?

  2. David kaže: 4.10.2009 u 3:03h

    Neko zaradjuje milione na uskracivanju slobode drugih.Orvelova teorija o kontroli pojedinca u XXI veku.
    NIje ni danas losoje cak je bolje stanje u Pancevu nego pre 20 tak godina.Medjutim kako bi neki na prodaji video objekata zaradjivali? Treba studirati svedski zakon i prava covekovog identiteta u Svedskoj pa doci do zakljucka da je sve ovo idiotizam i bacanje para pa i uskracivanje covekove slobode.
    Stavite policajcima ispred kuce kamere pa da vidimo kako im se svidja.

  3. Djuka kaže: 5.10.2009 u 3:54h

    Neznam Davide zasto je tebe toliko potreslo postavljanje kamera po gradu? Ako nisi problematican i ako si stekao od roditelja dobro kucno vaspitanje tj.ako znas da cenis, postujes i cuvas svoje stvari u kuci i naravno ponasas kao sto bi trebalo svaki gradjanin u ovom gradu, a pre svega da znas svoja prava i obaveze koje su najbitije onda za tebe nema straha na ulici sto ce neko moci da te vidi preko video nadzora `neces biti upadljiv`. Sto se tice kamera ispred kuce policajcima ne razumem kako selektujes ljude, verovatno na gradjane i policajce ali nisi u pravu. Takvo vaspitanje se stice u kuci i na ulici a policajci su isto gradjani kao i ti i ja pa ako nisi gresan i sklon necemu nezakonitom neces se sa njima susretati.
    Pozdrav svima a te kamere ce mnogima pomoci i ukloniti problematicne ljude sa ulice!!!!!!!!!!!!

Ostavite komentar