Pančevački gradski bazen – pravo mesto za spas od vrućina

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Pancevo gradski bazenI ovog leta spas od velikih vrućina mnogi Pančevci nalazili su na gradskom Bazenu. Kako saznajemo od uprave bazena bilo je dana kada je bilo i po 2500 kupača, što je velika cifra i ogromna gužva. Medjutim taj podatak uopšte ne čudi, Tamiš je već godinama toliko zagadjen da voda nije za kupanje, Dunav takodje, Bela Crkva je daleko, a Beogradski bazeni su skupi. Ostaje još jedino Ada Ciganlija ali i tamo se voda isprlja od prevelike gužve tako da nije baš neki sinonim higijene. Dakle jedino mesto gde Pančevci mogu da se rashlade i uživaju bez razmišljanja o kvalitetu vode je gradski bazen.

Voda se uzima svakodnevnu na analizu, filtrira se non stop i menja svremena na vreme tako da je čistoća koliko je to moguće na zavidnom nivou. Cena karte za kupanje je u trajanju od 10 do 17h je 100din za odrasle i 75din za decu do 10god. Da bi izašla u susret mladjim generacijama uprava bazena je ovog leta organizovala sledeće akcije:

  1. Ponedeljkom svi svi osnovci imaju besplatan ulaz na djačku knjižicu
  2. Četvrtkom svi srednjočkolci ako pokažu djačku knjžicu plaćaju dečiju kartu(75din)

Na bazenu se sem plivanja možete baviti i drugim sportovima jer postoji teren za odbojku, mali fudbal, rukomet i košarku.

Okolina bazena se svako jutro temeljno pere i čisti od otpadaka tako da je svakog dana sve savršeno čisto bez obzira na gužvu od prethodnog dana. Od ove godine dolazak na bazen sa Strelišta preko čuvene “rupe” konačno je rešen. Petrohemija je sponzorisala izgradnju staze preko “rupe”, igrališta za decu i table za ulični šah. Staza je jako lepo uradjena, ogradjena i osvetljena tako da je prelazak bezbedan i danju i noću.

Pancevacki bazen staza preko rupeRaduje činjenica da je konačno gradjanima koji žive na Strelištu skraćen put do bazena za skoro 15min jer više nemoraju da obilaze okolo. Nadamo se da projekat dečijeg igrališta čija je izgradnja započeta pored hale sportova neće na tome ostati i da će “Eko park Strelište” (pod tim imenom se vodi ovaj projekat) biti uskro završen na radost naših najmladjih sugradjana. Na kraju možemo bez preterivanja reći da je gradski bazen u Pančevu jedna od retkih svetlih tačaka u našem gradu, svake godine se radi na njegovoj izgradnji i unapredjenju.

Uprkos tome ostaje konstatacija da je za ovoliki grad jedan bazen premalo. Pančevo ima preko 150000 stanovnika i neophodan nam je makar još jedan olimpijski bazen, ovaj jedan ne može da zadovolji potrebe ovolikog grada. Na nadležnima je da se zapitaju dokle misle da će gradjani da tolerišu nesposobnost da se izgradi još jedan bazen.

Napisano u kategoriji Gradske vesti | Autor M. S. dana 15.8.2007 u 5:04h

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar