Bazari zdravlja u opštini Pančevo

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Udruženja za javno zdravlje građana Pančeva PAO2 najavljuje da će se i ove jeseni u opštini Pančevo održavati bazari zdravlja. Oni se organizuju da bi se povećala informisanost gradjana o zdravstvenim rizicima i zdravlju uopšte. U prolećnom delu organizovano je 7 od 15 planiranih bazara za ovu godinu u našoj opštini.

Predsednica udruženja PAO2, doktorka Dragana Grbić kaže da je na bazarima zdravlja gradjanima omogućeno rano dijagnostikovanje šećerne i kardiovaskularnih bolesti. Rade se provera krvnog pritiska, provera masnoća i šećera u krvi, EKG i konsultacije sa lekarima. Takodje vrše se intervencije na zubnim protezama, daju se saveti u vezi prevencije malignih oboljenja, HIV-a, zdrave ishrane. Lekari savetuju gradjane kako da se bave sportom i edukuju ih kako se vrši prevencija astme.

Na prvih sedam bazara učestvovalo je više od 3.000 gradjana naše opštine. Oni su dobili savete lekara i štampane brošure koje govore o važnosti prevencije kardiovaskularnih i malignih bolesti, kao i o važnosti dobrovoljnog davanja krvi u našem gradu.

U jesenjim akcijama planirano je da se održi 8 bazara. Od toga je je prvi već održan petnestog septembra u Banatskom Novom Selu, a poslednji će biti organizovan petnestog novembra u Banatskom Brestovcu.

Izvor vesti Danas.

Napisano u kategoriji Najave dešavanja | Autor M. S. dana 17.9.2007 u 5:07h

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše najave preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar