Gas uskoro u centru Pančeva

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Kucni gasni prikljucakKako kažu u Direkciji za uredjenje i izgradnju Pančeva, u centralnim ulicama Pančeva biće uvedene gasne instalacije, najkasnije do 20. novembra. Tako će gradjani konačno moći da koriste ovaj ekološki najčistiji energent. Posao uvodjenja gasa poveren je preduzeću ‘Atel’ iz Kovina. Oni su se obavezali da će ugraditi više od 5.000 gasnih priključaka, a sve to u roku od 36 dana. Gradjani koji budu hteli da se priključe na gasnu mrežu moraće da izdvoje 66.000 dinara iz svog budzeta, samo za priključak.

Mnogi su već i zaboravili da je dosta gradjana pre 15 godina uplatilo po 1.000 maraka da se urade gasne instalacije u gradskom centru. Medjutim kao što to kod nas obično biva pare su isparile, a o tome se samo povremeno tokom godina vodila rasprava na sednicama Skupštine opštine. Tako da je ovo nakon toliko godina prva prava akcija koja će konačno da uvede gas u centar Pančeva.

Korišćenje gasa u privatnim kućama trebalo bi da doprinese smanjenju aero zagadjenja koje je dolazilo iz dimnjaka na domaćinstvima. Shodno tome nakon završetka procesa gasifikacije, možemo očekivati čistiji i prijatniji vazduh u centru grada za vreme trajanja grejne sezone.

Izvor informacija RTV.

Napisano u kategoriji Gradske vesti | Autor M. S. dana 30.9.2007 u 1:01h

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar