Za staklaru “Pančevo” zainteresovani domaći i strani ulagači

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

StakloAgencija za privatizaciju raspisala je treći tender za Industriju stakla „Pančevo” kojim se na prodaju nudi 81.29% kapitala fabrike. Kako stoji je na sajtu Agencije, tenderska dokumentacija biće dostupna zainteresovanim kupcima od 15. oktobra, a rok za dostavljanje obavezujuće ponude je 14. decembar. Kao preduslov za podnošenje ponuda, zainteresovani moraju da uplate depozit ili dostave Licitacionu garanciju u iznosu od 50 hiljada evra.

Pravo na podnošenje ponude ima firma koja se bavi proizvodnjom, preradom i trgovinom stakla najmanje tri poslovne godine u kontinuitetu i da je u 2006. godini ostvarila prihod od najmanje 10 miliona evra. Propisan kriterijum za finansijske investitore je da postoje najmanje tri godine i da raspolažu aktivom većom od 100 miliona evra u prošloj godini, dok je za pojedinačne investitore potrebno da je ostvario poslovni prihod veći od 50 miliona evra.

Za razliku od prethodna dva tendera, kada nije bilo zainteresvanih kupaca, iz fabrike tvrde da je mnogo onih koji iz zemlje i inostranstva koji su na razne načine izrazili zainteresovanost za učešće u kupovini.

Treba napomenuti da je industrija stakla „Pančevo” osnovana 1930.godine kao prva mehanička fabrika za stakla i prozore. U izgradnji ovog objeka učestvovale su firme iz Francuske, Čehoslovačke i Belgije. A svojevremeno ova fabrika bila je jedini proizvođač ravnog stakla u zemlji, kada je proizvodila preko 22 miliona kvadratnih metara stakla. Danas se u „Pančevačkoj staklari” proizvode sigurnosna stakla, auto-stakla, stakla za belu tehniku, građevinarstvo i posebne namene, ali i instrumenti za farmaceutsku industriju.

Izvor informacija B92.

I. P.

Napisano u kategoriji Gradske vesti | Autor M. S. dana 1.10.2007 u 5:05h

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar