Zbog neuvodjenja gasa stanovnici Mise najavljuju proteste

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Nezadovoljni stanovnici Mise najavili su do kraja nedelje proteste i blokade Novoseljanskog puta, jer zima se bliži, a od gasa u ovom Pančevačkom naselju još uvek ništa. Na početku ove godine firme JP Srbija gas i DKD-BG-Gas sklopile su ugovor sa Opštinom Pančevo kojim je predvidjena gasifikacija naselja Misa. Zatim su izdate upotrebne dozvole za deo distributivne mreže koji već bio dovršen, a na kraju su stanovnici naselja Mladost, po ceni od 200 evra, dobili upotrebne dozvole.

Ali kao što to obično kod nas biva, negde je “zapelo” u celom postupku i od tada se projekat gasifikacije nije mrdnuo smesta. Po dostupnim podacima, procenjuje se da je negde oko 130 domaćinstava u ovom naselju uplatilo sve što je trebalo i dobilo upotrebne dozvole, a kako oni kažu da bi se gas konačno uveo potrebno je nekih 24 različite potvrde.

Nisu samo u pitanju privatni posedi već i Osnovna škola ‘Sveti Sava’ ulazi u zimu bez grejanja i gasa. Gradjani su dali rok Opštini Pančevo da se izjasni o ovom problemu do danas, 10. oktobra. U slučaju da odgovor iz Opštine ne stigne, stanovnici Mise će utvrditi tačan datum održavanja protesta i blokade Novoseljanskog puta.

Izvor informacija Danas.

Napisano u kategoriji Gradske vesti | Autor M. S. dana 10.10.2007 u 3:51h

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar