Rad parking zona u Pančevu

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

ParkingTri meseca nakon uvođenja parking zona u Pančevu, JKP Higijena ostvarila je prihod od 12 miliona dinara. Ovo prilikom rukovodilac Parking servisa u JKP Higijeni, Zoran Radojković je izjavio da će ova ustanova zaraditi mnogo više ukoliko lokalna samouprava odobri zahtev za produžetak radnog vremena parking servisa do 21 sat. Na ovaj način bi se obezbedio novac, potreban za izgradnju novih parking mesta, čak i oko 110 godišnje. U JKP Higijeni planiraju da za dve ili tri godine u centru grada, izgrade Fast parking, montažno-demontažni objekat sa oko 200 parking mesta.

Naplata parkiranja do sada je obavljana na 1800 parking mesta. Sve tri zone u Pančevu imaju ukupno 47 mesta za invalide i 8 za vozila Hitne pomoći. U prvoj zoni nalazi se 867, u drugoj 331, a u trećoj 643 parking mesta.

Prema informacijama kojim raspolaže Higijena, od uvođenja zona u Pančevu, za 30% smanjio se prihod od ‘pauka’,a i oslobođeni su trotoari.

I. P.

Napisano u kategoriji Gradske vesti | Autor M. S. dana 7.11.2007 u 5:41h

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

4 komentara na “Rad parking zona u Pančevu”

  1. Dejan kaže: 8.11.2007 u 11:07h

    Naravno, prihod od pauka moze da se smanji i za 100% ako isti prestane skroz da radi. Sada imamo situaciju da se, u Karađorđevoj na primer, masovno parkiraju van obeleženih parking mesta tako da zatvaraju uredni parkirana vozila, koja zbog toga što su zatvorena NE MOGu DA IZAĐU sa svog parking mesta i moraju da plate još dodatni sat ili kaznu. Pauk, naravno, NE DOLAZI PO POZIVU GRAĐANA. Ko ne veruje neka proba. Manite se priče kako ste čuli da radi, probajte sami da čujete odgovor. Neki ruralni tipovi iz beograda sa nekim bensim Džipovima se parkiraju dijagonalno na po tri mesta i njime se, gle čuda, ne neplaćuje. Ako se neko parkira koso na dva mesta, naplaćuje se jedno… Zaposleni koji rade naplatu imaju svoj posao i ne uključuju mozak ni u jednom momentu. Nisu tu da misle nego da rade, pa se ovo desilo već tri puta mojim gostima. Ja stanujem u Karađorđevoj, i ne mogu dovoljno da vam objasnim koliko sam srećan zbog togsa što parking plaćam 15600 din mesečno, a tu mi nije firma, alidolazim iz fiorme stalno drugoim autom pa za svaki moram da imam uplaćeno po 1600 din mesečno. Gosti koji mi dolaze mogu da se parkiraju max na dva sata i onda moram da ih šaljem negde ko zna gde, a kada hoću da izađem nema teorije, neko je obavezno iza mene stao samo na 10-ak 15 minuta, a kada hoću da se parkiram za tih 3×1600 din mesečno nema šanse da nađem mesto, jer su ponekad čak i prazna mesta blokirana onima koji su svratili do nečega na 15-aki minuta. Do Ja_a je rešenje…

    I SUPER: PAUK IMA MANJI PRIHOD, pošto ne izlazi, A JKP VEĆI, pošto naplaćuje 1600 mesečno po vozilu koje nije prijavljeno tu, a ne parking prostor, kao i kazne i parking onima koji su zagrađeni! Rešenje je odlično! SAMO NAPRED! BRAVO!

  2. Dejan kaže: 8.11.2007 u 11:16h

    E, da u prošlom postu sam skrenuo sa teme: Pošto je cilj povećanje prihoda, predlažem da se cene za parking dignu 5 puta, za stanare koji nemaju Đipove (znam da se tako ne govori) 6x, i da se naplačuje i prolaz kroz bivšu JNA i Karađorđevu. Deluje grubo? Možda, ali pošto je jeavnim komunalnim cilj da “zarade” za ne znam šta, umesto da pre svega budu od koristi… i ovo će se desiti kad tad. Svi misleći ljudi su mislili da ni buvljak neće dugo, ali pošto je cilj JKP da zaradi, a inspekcije da “uštine” od profita, buvljak će opstajati još dugo kao i potplećni likovi koji iztmišljaju rupe na saksiji i parkinzima u cilju uzimanja para samo zao što su postavljeni, a ne zato što su sposobni… Dajte relativno obrazovanom gazdi STRa parkinge i radiće isto to što se sada dešava… nekkao sam mislio da u JKP ima malo morala, malo volje da se gradu učini dobro, ali to je ipak samo STR “parking” daj pazar u Džep, pa da proširimo delatnost na još koji parking iz koga ćemo opet novi pazar iz koga ćemo napraviti garažu sa gazilion mesta iz koje će biti još veći pazar…

  3. srdjan kaže: 10.11.2007 u 12:09h

    e dejane kod tebe je jedino kolik0o vidim razvijen samo jezik! nedaj bože da nešto u životu platiš pa ti je i 20 din za parking suviše skupo!!! naravno navikao si da sve koristiš za džabe pa i službeni auto koristiš u privatne svrhe, nedaj bože da se potrošiš za benzin!!!
    nije ni čudo što ti je parking skup.

  4. Milica kaže: 18.11.2007 u 10:47h

    Srdjan mora da radi za JKP, a jos nikom nije dao da mu proveri gramatiku pre nego sto je kliknuo na dugme “posalji komentar” 🙂

Ostavite komentar