Sredjivanje i proširenje Narodne bašte

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Narodna basta radoviJoš u avgustu 2006. godine pisali smo kako je planirano ulepšavanje Narodne bašte. U oktobru 2007. saznali smo da će italijanski grad Čevrija uložiti 30.000 evra u obnovu i uredjenje Narodne bašte.

Narodna bašta je jedan od najvećih parkova u Srbiji, a takodje je najveća zelena površina u našem zagadjenom gradu Pančevu, mnogi ovaj park nazivaju “pluća Pančeva”. 29. oktobra 2007. Narodna bašta je zatvorena za gradjanje što je i označilo početak radova na njenom uredjenju i proširenju. Prethodnih desetak godina u ovaj park nije ništa ulagano, tako da je postao prilično zapušten i gradjani Pančeva su ga zbog toga izbegavali.

Narodna bašta se trenutno prostire na 10 hektara površine, a kako saznajemo od izvodjača radova u planu je da se postojeća površina pod zelenilom proširi za dodatnih 4,5 hektara. U kompletno uredjivanje Narodne bašte biće uloženo oko 55 miliona dinara. Prva faza radova planirano je da bude završena za dva meseca i u tom periodu biće podignuta volijera, replika stare koja je davno srušena, izgradiće se dva igrališta, staze kroz park i instalacije za vodu, kanalizaciju i struju. Prva faza će koštati oko 20 miliona dinara, a JP “Zelenilo” će iz svog budzeta finansirati i izvesti sadnju oko 2 hiljade novih stabala i isto toliko drugih sadnica. U drugoj fazi 2008. godine rekonstrukcija parka će biti završena njegovim ogradjivanjem i izgradnjom dve fontane.

Izvor informacija Politika.

Napisano u kategoriji Gradske vesti | Autor M. S. dana 23.11.2007 u 2:24h

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

2 komentara na “Sredjivanje i proširenje Narodne bašte”

  1. Miloš kaže: 6.12.2007 u 12:04h

    Eto lepo da su se setili da to srede malo da liči na nešto ajd da sačekamo pa da vidimo kako će to biti…

  2. Nikola kaže: 6.12.2007 u 1:46h

    Bilo bi lepo da bude sve kao sto je i planirano…
    Mogli bi da urade jednu lepu stazicu za trcanje, u fazonu stare, koja nije bila staza, vec improvizovana putanja…Ali bi stvarno lepo bilo da naprave jednu stazicu, putanjom stare…

Ostavite komentar