Peti medjunarodni festival podvodnog filma

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Peti medjunarodni festival podvodnog filma - PancevoU Pančevu će se od 22. do 24. marta održati, peti po redu, medjunarodni festival podvodnog filma i izložba podvodne fotografije. Manifestacija se odžava povodom Medjunarodnog dana voda. Festival će otvoriti film Ivana Kranjca “Čovek od vode”.

Organizatori su najavili da će dogadjaj biti u znaku najboljih ostvarenja autora iz više zemalja. Na festivalu će biti predstavljeni radovi autora iz SAD, Kanade, Nemačke, Francuske, Poljske, Rusije, Madjarske i Srbije. Festival će se održati pod sloganom “Neka nam vode budu čiste”, a otvoriće ga u bioskopskoj Dvorani kulturnog centra Pančeva film “Čovek od vode” delo Ivana Kranjca, srpskog autora, a po njegovom završetku će biti prikazana još tri filma.

Drugog festivalskog dana, 23. marta, predvidjene su tri projekcije filmova iz čarobnog podvodnog sveta, a i u ponedeljak, 24. marta će se takodje prikazati još tri filma.

Tradicionalna izložba podvodne fotografije biće otvorena takodje u subotu 22. marta u Galeriji savremene umetnosti u Pančevu, a na njoj će biti prezentovano 70 egzotičnih fotografija, delo 10 autora iz Egipta, Zagreba, Kotora, Ljubljane, Beograda i Pančeva. Fotografije su snimane u Atlantskom okeanu, Jadranskom i Crvenom moru.

Organizatori medjunarodnog festivala podvodnog filma su predvideli i projekcije u Klubu Vojske Srbije za vojnike i učenike, a biće organizovana i izložba likovnih radova učenika na temu “Podvodni svet dečjim okom”.

Napisano u kategoriji Najave dešavanja | Autor M. S. dana 21.3.2008 u 11:43h

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše najave preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar