“Pančevac” pred iseljenjem

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Pancevac iseljenjeUpravni odbor Direkcije za izgradnju i uredjenje Pančeva, odlučio je da podnese tužbu protiv nedeljnika “Pančevac”, zbog odluke redakcija lista da ignoriše zahtev Direkcije za iseljenje “Pančevca” iz sadašnjih prostorija do 10. maja.

Nakon završene privatizacije “Pančevca” u februaru ove godine, nastao je problem oko poslovnog prostora koji koristi redakcija ovog lista. List se već skoro 30 godina nalazi u staroj jevrejskoj kući koja je nacionalizovana po završetku II svetskog rata. Objekat se nalazi na početku Ulice Žarka Zrenjanina, a upisan je u zemljišnim knjigama kao vlasništvo opštine. Tako da objektom u kome se trenutno nalazi “Pančevac”, kao i celokupnim poslovnim prostorom u vlasništvu opštine Pančevo, upravlja Direkcija.

Direktor Direkcije, Zoran Mihaljčić, kaže da poslovni prostor u pančevačkoj opštini može da bude izdat i da menja vlasnike isključivo na licitacijama. Jedini izuzetak od ovog pravila su državne institucije i političke stranke. One mogu da dodju do poslovnog prostora i neposrednom pogodbom. Mihaljčić je dodao da je u slučaju “Pančevca” nemoguće sklapanje ugovora ili tolerisanje daljeg boravka lista u objektu kojim upravlja Direkcija. Stoga prostorije u ulici Žarka Zrenjanina 1 moraju biti ispražnjene do datog roka. Direkcija će nakon iseljenja lista tražiti da se plati zakupnina za period tokom koga je list koristio dosadašnje prostorije bez ugovora. Pošto je “Pančevac” sada u privatnom vlasništvu, ne može da dodje u zakup dosadašnjih prostorija pogodbom, već mora da čeka licitaciju.

Direktor “Pančevca”, Zoran Spremo, najavio je da će se list pravnim putem žaliti na odluku o iseljenju koju je donela Direkcija.

Napisano u kategoriji Gradske vesti | Autor M. S. dana 18.5.2008 u 10:23h Ključne reči: l

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar