Petrohemija – eksterna provera sistema kvaliteta zaštite životne sredine

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

HIP-petrohemija Pancevo EtilenSaopštenje za javnost “HIP-Petrohemije”, ponedeljak, 9. jun 2008.

U periodu od 2. do 6.juna, u „HIP-Petrohemiji“ a.d. Pančevo izvršena je eksterna provera integrisanog sistema upravljanja kvaliteta (QMS) i zaštite životne sredine (EMS).

Nalaz eksternih proverivača je pozitivan, a audit tim je predložio OQS Austria da nastavi važenje sertifikata ISO 9001:2000 i produži važenje sertifikata ISO 14001:2004, za naredne tri godine.

Eksterni proverivači su istakli da je evidentan timski rad u sistemu upravljanja kvalitetom i zaštitom životne sredine, dobra koordinacija aktivnosti, od najvišeg rukovodstva do zaposlenih. Zaključeno je i da je preispitana i ažurirana sva dokumentacija Sistema, da postoji dobro preispitivanje sistema i stručni izveštaji sa interne provere.

Istaknut je profesionalan odnos prema poslu u svim celinama, u proizvodnji i u administraciji, uspešno sprovodjenje stručnih obuka i stalnih provera znanja. Infrastruktura se dobro održava i obnavlja, a sistem u laboratorijskim ispitivanjima je dobar, uz stručno osoblje i obnovljenu opremu.

Kompanija sa ponosom konstatuje da je sistem QMS/EMS u „HIP-Petrohemiji” usaglašen, te da će se i dalje unapredjivati, u skladu sa zahtevima za primenu i stalna poboljšanja, koji vremenom sve više rastu.

“HIP-Petrohemija” a.d.

Preuzmite orginalno saopštenje za javnost u pdf formatu.

Napisano u kategoriji Gradske vesti | Autor M. S. dana 9.6.2008 u 3:30h

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar