U Azotari prekinut štrajk posle više od mesec dana

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Azotara PancevoRadnici Azotare Pančevo juče su, nakon potpisivanja sporazuma sa direktorom fabrike Vujadinom Jankovićem na sastanku sva tri sindikata doneli odluku da prekinu štrajk koji traje već 36 dana.

Zoran Abramović, predsednik štrajkačkog odbora, rekao je da su vlasnici Azotare uglavnom ispunili zahteve zaposlenih u vezi sa neisplaćenim zaradama i da će radnici od 30. jula započeti poizvodnju KAN-a, AN-a i azotne kiseline, pod uslovom da dobiju odobrenje za uvoz deset hiljada tona amonijaka. Proizvodnja amonijaka i karbamida bi trebalo da se pokrene do kraja septembra ove godine.

Sporazumom o prestanku štrajka koji su sindikati potpisali sa direktorom preduzeća, predvidjeno je da poslodavac prema štrajkačima neće preduzimati nikakve kaznene mere. Vlasnik Azotare Pančevo, srpsko-litvanski konzorcijum kompanija "Univerzal-arvi", obavezala se da će po završetku štrajka započeti dijalog sa sidikatima o poštovanju odredbi kolektivnog ugovora. Pored toga, postignut je dogovor da se zajedničkim zalaganjem zaposlenih i uprave stvore uslovi za nesmetan rad svih pogona za proizvodnju mineralnih djubriva u Azotari.

Napisano u kategoriji Ekonomija | Autor M. S. dana 23.7.2008 u 11:26h Ključne reči: l l l

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar