Nemačka pomaže Pančevu u poboljšanju vodosnabdevanja

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

VodaNemačka vlada finansijski pomaže poboljšanje snabdevanja vodom u osam srpskih gradova srednje veličine, a Pančevo je jedan od tih gradova, rekao je u Pančevu Volfram Mas, nemački ambasador u Srbiji.

Nemački ambasador je razgovarao sa gradonačelnicom Pančeva, Vesnom Martinović i njenim saradnicima, a zatim je posetio Uspenski pravoslavni hram, evangelističku crkvu i Pančevački vodovod.

Ambasador je istakao podatke da je Nemačka vlada pomogla prvu fazu rekonstrukcije Pančevačkog vodovoda sa 750.000 evra od ukupno milion, koliko je koštala prva faza rekonstrukcije. U drugoj fazi rekonstrukcije, za koju se planira da bude završena do kraja 2010. godine, Nemačka će izdvojiti dodatnih 3 miliona evra u vidu povoljnih kredita. Ti krediti biće iskorišćeni za poboljšanje kvaliteta vode u Pančevu i proširenje vodovodne mreže na susedne opštine. Od ovog projekta koristi će imati oko 30.000 stanovnika južnog Banata.

Vesna Martinović, gradonačelnica Pančeva, izjavila je da je dolazak nemačkog ambasadora produžetak dosadašnje uspešne saradnje Nemačke vlade i Pančeva i to ne samo u vodosnabdevanju, već i u korišćenju kapaciteta Dunava, poslovnim vezama nemačkih i pančevačkih firmi i zaštiti životne sredine.

Izvor informacija RTV.

Napisano u kategoriji Gradske vesti | Autor M. S. dana 7.8.2008 u 11:21h Ključne reči: l l l l l

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Jedan komentar na “Nemačka pomaže Pančevu u poboljšanju vodosnabdevanja”

  1. saphir kaže: 9.8.2008 u 5:54h

    Naravno se opet nemac nacrtao prvi na mesto … ovaj put na fin nacin a ne kao zadnji put 1941 godine.

    bas lepo … samo se pitam ko ima vecu korist od svega toga? dugo zivim u nemackoj pa sam imala vremena da naucim i iskusim da nemac nikada nista za dzabe ne radi ako nema neku korist od svega toga!
    u nemackoj jos nema nijedne nase firme .. a naravno ne iz Panceva ….

    mozda gresim ……!?

Ostavite komentar