"Pančevac pres" menja ime u "PPRESC"

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Pancevac press"Pančevac pres" će po presudi i rešenju Trgovinskog suda u Pančevu od petka 25.09.2008. izlaziti pod imenom "PPRESC"(Pančevački pres centar). Pančevački lokalni list "Pančevac pres", osnovan je pre više od pola godine od strane grupe novinara iz "Pančevca", nakon privatizacije ove novinske kuće.

Presudom Trgovinskog suda privremeno je zabranjena upotreba dosadašnjeg imena lista zbog nelojalne konkurencije starom nedeljniku "Pančevac".

Vladimir Djoković, urednik i suvlasnik "PPRESC-a", rekao je da će njegov list podneti krivičnu prijavu Višem trgovinskom sudu u Beogradu protiv sudije Božidarke Papović, jer smatraju da je postupila mimo zakona, presudivši u korist "Pančevca".

"Ovakva presuda, kojom je ograničena sloboda informisanja u Pančevu, sračunata je da nam nanese štetu, materijalnu i profesionalnu, i zbog toga ćemo se obratiti na svaku adresu u pravosudnom sistemu Srbije, pa čak i Strazburu"

, izjavio je Djoković.

"Pančevac pres" je do sada trideset puta izašao pod tim nazivom, a da li će redakcija lista uspeti da se izbori za pravo da oduzeti naziv povrati, ostaje nam da vidimo.

Napisano u kategoriji Gradske vesti | Autor M. S. dana 25.9.2008 u 1:53h Ključne reči: l l

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar