Benzen ponovo preko svakog limita

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Pancevo - Zagadjenje Benzen merno mesto Vojlovica 03.10.2008.U Pančevu je pre tri dana u periodu od 8 do 14h izmeren veliki porast koncentracije benzena u vazduhu, od čak 116,4 µg/m³.

Pravilnikom je propisana granična vrednost imisije Benzena u vazduhu od
5 µg/m³ u periodu od 1 godine sa tendencijom smanjivanja. Iz gradskog sekretarijata za zaštitu životne sredine ponovo su kao glavni razlog zagadjenja naveli nepovoljne meteorološke uslove.

Kao preventivnu meru od daljeg porasta zagadjenja republička inspekcija za zaštitu životne sredine izdala je nalog Rafineriji da obustavi otpremu naftnih derivata autocisternama.

Gradsko veće Pančeva osnovalo je preključe tim koji treba da izradi plan postupanja u slučaju ekoloških akcidenta, a formiran je kao reakcija na veliko aero zagadjenje prethodnih dana. Tim će se sastojati od 16 članova, a činiće ga predstavnici gradske vlasti, predstavnici Azotare, Petrohemije, Rafinerije nafte, sekretarijata za zaštitu životne sredine i predstavnici odeljenja za vanredne situacije Južnobanatskog okruga. Timom će rukovoditi Vesna Martinović, gradonačelnica Pančeva.

Napisano u kategoriji Hronika | Autor M. S. dana 4.10.2008 u 12:37h Ključne reči: l

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar