"Petrohemija" ponovo obradjuje rafinerijske otpadne vode

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Fabrika Etilena - Hip-petrohemija - PancevoFabrika za obradu voda "HIP-Petrohemije" Pančevo posle ubrzanog remonta puštena je u rad u petak, 3.oktobra, u 8h ujutru, od kada je spremna za prijem otpadnih voda Rafinerije nafte Pančevo. Ovo postrojenje obradjuje oko 70% rafinerijskih i 30% petrohemijskih otpadnih voda.

"Proces remontnih aktivnosti na postrojenjima za obradu voda prvobitno je trebao da traje deset dana, ali su radovi ubrzani i trajali su nepuna tri dana, kako bi proces u Rafineriji nafte Pančevo, usko vezan za "HIP-Petrohemiju", tekao bez problema i eventualnih uticaja na životnu sredinu.", izjavila je Tanja Tatomirović, PR "Petrohemije".

Obrada otpadnih voda u "Petrohemiji" bila je obustavljena u skladu sa planom remontnih aktivnosti sa kojim su blagovremeno bili upoznati svi nadležni organi, kao i sama pančevačka rafinerija.

Generalni remont pančevačke "Petrohemije" trebao bi da bude završen 10. oktobra, a preduzet je radi bezbednijeg rada postrojenja u narednom periodu i sprovodi se pod neprekidnom kontrolom nadležne inspekcije.

Napisano u kategoriji Gradske vesti | Autor M. S. dana 4.10.2008 u 1:54h Ključne reči: l

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar