"Kafe Kaleidoskop" treći put u Kulturnom centru

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Kaleidoskop mjuzikl - BriljantinU nedelju 2. novembra pred prepunom salom Kulturnog centra Pančevo po treći put je odigran ’’Kafe Kaleidoskop’’, mjuzikl učenika gimnazije ’’Uroš Predić’’. Ovo delo, iako je kaleidoskop sastavljen od segmenata popularnih mjuzikala iz prošlog veka, ’’Brilijantin’’, ’’Prljavi ples’’, ’’Mulen ruž’’ i ’’Kosa’’, ipak predstavlja originalnu umetničku tvorevinu. Naime, sada svršene gimnazijalke, Dušana Nikolić napisala je tekst za komad, dok je na režiji i koreografiji radila zajedno sa Marinom Pekmezović.

Forma ’’Kafe Kaleidoskopa’’ veoma je jednostavna. Između izvođenja kompozicija, postoje naratorske partije, koje je govorio Vladan Keljević. Međutim, i pored jednostavnosti ovaj mjuzikl je izvanrednim izborom muzike i sjajnom izvedbom mladih vokala i plesača postigao efekat spektakla. Stvaranju tog utiska pomoglo je poigravanje sa svetlom, kao i mali detalji poput upotrebe ’’dijamantskog praha’’, koji Milica Kalabić posipa na proscenijum pevajući pesmu ’’Diamonds are a girls best friend’’.

U ’’Kafeu’’ je bilo još vokalnih solista. Izuzetna Aleksandra Katanić, izvodila je kompoziciju iz ’’Brilijantina’’ zajedno sa Vladanom Keljevićem, a Radu Sarić ovoga puta zamenila je Milica Kalabić prilikom izvođenja egzotičnih latino kompozicija. Prateći vokali posebno zapaženi u numeri ’’You’re the one that I want’’ bile su: Milica Božić, Anita Manić, Tijana Uljarević i Branislava Caković.

Bend, koji se nalazio u dnu scene na malom uzdignutom podijumu odlično je funkcionisao pod vođstvom mentora Milenka Dabića, a činili su ga: Marijana Bartolović, Milana Dabić, Petar Krčadinac, Milan Marković, Ljubiša Milošević, Milorad Tanasković. Senzualnu i za svaku kompoziciju adekvatnu koreografiju izvodili su: Nevena Pavlica, Tomislava Živojinović, Sanja Zdravković, Miloš Damnjanović, Milica Kalabić, Ivan Patalov, Tijana Milakov, Ivana Mandić, Gligorije Lošić, Miloš Plavšić, Snežana Popović, Milena Radulović, Aleksandar Caran, Nemanja Gavrilov, naravno sa rediteljkama, Marinom Pekmezović i Dušanom Nikolić i Miljanom Miletić, koja je imala izuzetan mini-samostalni latino fristajl.

’’Kafe Kaleidoskop’’ završava se efektnim muzičko-scenskim krešendom uz pesmu ’’Let the sunshine’’ iz ’’Kose’’. Gimnazijski mjuzikl imao je svoju premijeru proletos, a za dizajn plakata bio je zadužen student vizuelnog dizajna iz Pariza, Miloš Trkulja, inače svršeni gimnazijalac.

Pogledajte ostale slike sa mjuzikla u našem foto albumu.

Napisano u kategoriji Gradske vesti | Autor B. Š. dana 5.11.2008 u 1:26h Ključne reči: l l l

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar