Nagrade najboljim studentima uz obećanja o stipendijama

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Studentski IndeksSvečana dodela nagrada koje je Gradska uprava namenila za 55 najboljih pančevačkih studenata održana je 10. novembra u Opštini.

Kriterijum za novčanu nagradu od 30 000 dinara, za koju je prošlog meseca gradonačelnica, Vesna Martinović, raspisala Javni poziv, bio je da je student na završnoj godini studija sa prosečnom ocenom iznad 8,5 na fakultetu čiji je osnivač Republika Srbija.

Na listi nagrađenih studenata našla se Nina Milenković sa prosekom 9,69 na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, i Milana Vlaović studnetkinja violine na Fakultetu Muzičkih umetnosti sa prosekom 9,00. Članovi Gradskog veća najavljuju da će od naredne godine postojati stipendije za najbolje studente za studiranje u inostranstvu.

Mada visina neophodnog proseka za sticanje stipendije verovatno mnoge studente demotiviše, suma od 30 000 trebalo bi da bude dovoljan razlog za ’’jurenje’’ famoznih 8.5. Pored toga postojanje mogućnosti za studije u Evropi dodatni je stimulans za posvećene fakultetlije.

Napisano u kategoriji Gradske vesti | Autor B. Š. dana 16.11.2008 u 9:46h Ključne reči: l l

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar