Predstava "Ljubav" gostuje na sceni Gradskog kazališta u Puli

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Gradska kazalište PulaNa poziv Istarskog Narodnog kazališta, pozorišna predstava „LJUBAV“, nastala u saradnji Kulturnog centra Pančeva i Ateljea 212, gostovaće na sceni Gradskog kazališta u Puli, 23.12.2008. godine. Ovo gostovanje predstavlja događaj od izuzetne važnosti, posebno imajući u vidu činjenicu da će se ime Kulturnog centra Pančeva pojaviti na hrvatskoj kulturnoj sceni nakon više od decenije zatišja. Gostovanje će se realizovati uz pokroviteljstvo Skupštine grada Pančeva.

Predstava „Ljubav“ Ljudmile Petruševske, u režiji Radoslava Milenkovića, premijerno je izvedena 01. marta 2008. na maloj sceni Kulturnog centra Pančeva.

Reč je o izuzetnoj jednočinki koja govori o napetosti izmedju najdubljih i najbanalnijih osećanja, oslanjajući se na mogućnosti glumačke igre i na jedinstvenost same suštine pozorišnog čina – kontakt i „doživljaj na licu mesta“. U predstavi igraju poznati glumci: Gorica Popović, Nebojša Ilić i Milena Predić.

Da podsetimo, gostovanje predstave „Ljubav“ predstavlja nastavak saradnje dve kulturne institucije, koja je započeta maja 2007. godine, izvođenjem predstave „Ribica“ INK- Gradskog kazališta iz Pule, u dvorani Kulturnog centra Pančeva. Pančevačka publika tada je imala priliku da odgleda sjajnu predstavu u režiji Ivice Buljana, sa Lucijom Šerbedžijom u glavnoj ulozi.

Napisano u kategoriji Vesti iz okoline | Autor M. S. dana 21.11.2008 u 2:54h Ključne reči: l l l

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar