Izložba fotografija Marca Schneidera i printova Andreja Fileva u galeriji Elektrika

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Fotografija Marca SchneideraU petak 5.12.2008. u galeriji Elektrika posetioci su imali priliku da vide interesantne i nadasve drugačije fotografije Marca Schneidera i Andreja Fileva, kao i u performans koji je priredio tandem Corpus i Lung. Andrej Filev je priredio minimalistički DJ set uz VJ podršku Stevana Lunga i pored toga bend „Hot Dog“ iz Pančeva je priredio mini koncert.

Danas je retko videti toliko kreativnih ljudi na jednom mestu, a da pritom vlada jedna potpuno opuštena i prijateljska atmosfera. Svaki posetilac ima mogućnost da izrazi svoju kreativnost na svoj način i upotpuni ceo događaj.

Interesantna je priča koju poseduje rad Marca Schneidera, naime njegova glavna preokupacija je urbana fotografija, tačnije on putuje po Srbiji kao i po zemljama bivše Jugoslavije i beleži odnos prema antifašističkim spomenicima. Verovatno retko ko od nas bi se setio svih tih spomenika istorije koji nisu samo istorija koju možda ne volimo ili je se ne sećamo rado, već su velika umetnička dela koja doživljavaju poniženje ili su pak veoma zapuštena i davno zaboravljena.

Marc Schneider / Carl Marc S / Marko Krojač (Mark Šnajder) je umetnik vredan pažnje. Rođen 1968. u Hajdelbergu, Nemačka. Fotografijom se bavi od 1990. godine. Samouk. Nekadašnji aktivan član skvoterske scene. Četiri godine fotografisao sve događaje na istočno-nemačkom brodu – kulturnom transporteru MS Stubnitz, na kom živi i kojim putuje.

Fotografija Marca SchneideraFotografija Marca Schneidera

Fotografija Marca SchneideraFotografija Marca Schneidera

Krajem devedesetih počinje da sarađuje sa organizacijama i grupama koje se bave umetnošću, mladima i ljudima isključenim iz društva, što nastavlja do danas. Od 2002. godine živi na relaciji Nemačka- zemlje ex-Jugoslavije, a najčešće u Beogradu.

Od 2006. godine član, menadžer, fotograf i vozač zavereničke grupe Sedmokraka, čiji se članovi bave neslušljivom muzikom i nazivaju Klopka za Pionira. Izlagao u Evropi, Japanu (Tokio) i Srbiji. U poslednje vreme sve više radi na kombinovanju fotografije sa drugim medijima.

http://flickr.com/photos/23162282@N05/

Takođe, Andrej Filev je umetnik čiji je rad u potpunosti uklapa u celu priču koju želi da nam ispriča Marc. Andrej Filev je rođen 1973. godine u Beogradu. Završio Akademiju primenjenih umetnosti i dizajna. Aktivno se bavi fotografijom od 2005. godine, tematski opredeljen za ulicu i svakodnevni život.

Foto blog Andreja Fileva možete pratiti na adresi:
http://www.flickr.com/photos/andrej_filev/

Napisano u kategoriji Razno | Autor T. S. dana 7.12.2008 u 2:24h Ključne reči: l l l l

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar