Prezentacija zbirki pesama "Tehnologija mame" i "Makulalalalatura"

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Elektrika - književno večeU petak 6. februara u 19h galerija “ELEKTRIKA”, Kulturni Centar Pančeva, održaće se prezentacija zbirki pesama „Tehnologija mame“ (Ljiljana Jovanović) i „Makulalalalatura“ (Maja Solar). Čitanje poezije, poetski video radovi, razgovor. Voditelj programa će biti Dejan Čančarević.

LJILJANA JOVANOVIĆ je rođena 1980. godine u Pančevu. Objavila pesme u antologiji Rukopisi, časopisu ProFemina, antologiji Diskurzivna tela poezije, poljskim časopisima Portret i Pobocza. Od 2002. g. učestvuje u radu AŽINove škole za poeziju i teoriju koju vodi Dubravka Đurić. Živi u Beogradu, radi u obrazovanju odraslih.Njenu prvu knjiga ”TEHNOLOGIJA MAME” objavila je Matica srpska, u biblioteci Prva knjiga, 2008, Novi Sad. Ljiljana Jovanović je pesnikinja, femnistkinja, teoretičarka, performerka… Zanimaju je intervencije u tekstu, dekonstrukcije ideologija u diskursima, a posebno problem stereotipa. Prethodnih godina nastupala je na Svetskom danu poezije u organizaciji Kulturnog centra Beograda.

MAJA SOLAR je rođena 1980. godine u Zagrebu. Masterirala je filozofiju, radi kao saradnica u nastavi na predmetima logika i filozofija prirode. Članica je Kluba studenata i studentkinja filozofije Gerusija, škole poezije koju vodi Dubravka Đurić – AŽIN (Asocijacija za žensku inicijativu) i poetsko-političkog teatra Poetske rupe. Autorka je i učesnica perfomersko-poetskog programa LILITiranje (izvođenje poezije pesnikinja). Deo je uredništva časopisa za književnost i teoriju Polja. Uređuje dva bloga. Zanimaju je multimedijalni i političko-ideološki okviri književnosti i filozofije, kao i neke struje feminizama. Diplomirala je i na kursu ekofeminizma. Organizuje i učestvuje na različitim filozofskim i književnim seminarima, tribinama, simpozijumima, kreativnim radionicama i performansima. Bila je članica Centra za novu književnost Neolit. Zbirka poezije Makulalalalatura je nagrađena na konkursu za prvu knjigu, u izdanju SKC Kragujevac, 2008.

Napisano u kategoriji Najave dešavanja | Autor M. S. dana 4.2.2009 u 11:36h Ključne reči: l l l l

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše najave preko RSS-a

Srodne vesti

Ostavite komentar