Cene goriva skaču, dinar slabi, mafijaši pucaju

Pošaljite email-om Pošaljite email-om Odštampajte Odštampajte

Gorivo - Novac - PištoljZemlja Srbija svakim danom postaje sve teže mesto za preživljavanje prosečnog čoveka. Naime od danas je gorivo u našoj zemlji skuplje u proseku za 3,64 dinara po litru ili za 3,88%, saopštili su iz Ministarstva rudarstva i energetike.

Motorni benzini poskupeli su u proseku za 3,33, a dizel goriva za 3,95 dinara po litru. Cena motornog benzina MB 95 i BMB 95 je 105,01 dinara po litru, dizel gorivo D-1 košta 94,80 dinara, dizel D-2 93,10 dinara, dok evro premijum BMB 95 iznosi 112,97 dinara. Evro dizel košta 102,59 dinara, eko 350 dizel 96,39 dinara, eko 50 dizel 100,25 dinara, a lož ulje 71,81 dinar po litru.

Dinar je danas oslabio prema evru za 0,13 odsto, tako da je zvanični srednji kurs evra 93,2403 dinara, objavila je Narodna banka Srbije. Jučerašnji zvanični srednji kurs evra bio je 93,1149 dinara, što znači da je domaća valuta danas oslabila za 12 para.

Međutim kao što to obično biva, kad god naiđu krizna vremena mafija procveta. Na žalost Pančevo nije ni malo imuno na taj opšti negativni trend, čak šta više u poslednja dva meseca u našem gradu desile su se čak četiri pucnjave u kojima su ranjena dvojica mladića.

Najnovija pucnjava dogodila se u četvrtak 20. avgusta oko 14h u najužem centru Pančeva, na uglu Karađorđeve i Njegoševe ulice, koja je prepuna kafića. Po rečima očevidaca koji su sedeli u bašti obližnjeg kafića, četiri mladića su se „žestoko posvađala“, a nakon kraće rasprave jedan od njih je izvadio pištolj i počeo da puca u pravcu drugog, jedan od hitaca je pogodio napadnutog u nogu. Ranjeni mladić je pao i ostao da leži na zemlji, dok su se ostala trojica razbežala. Ubrzo potom stigla je i policija, zatvorila mesto pucnjave, a ranjenog prebacila u bolnicu.

Ubrzo zatim “rat” se nastavlja, Saša Terzić u izjavi za Glas Javnosti tvrdi da mu vođe narkoklana rade o glavi, a da je zbog iste grupe njegov brat bio primoran da se skloni iz zemlje.

Zvaničnih saopštenja Pančevačke policije povodom ovih događaja trenutno nema.

Pročitajte više o crnim događanima u Pančevu: Rat klanova!,
Saša Terzić: “Hoće da me ubiju!”.

Napisano u kategoriji Razno | Autor M. S. dana 26.8.2009 u 12:06h Ključne reči: l l l l

Pošaljite na: FacebookTwitterPratite naše vesti preko RSS-a

Srodne vesti

Jedan komentar na “Cene goriva skaču, dinar slabi, mafijaši pucaju”

  1. Slobodan kaže: 26.8.2009 u 1:26h

    Sto se pucnjave po Pancevu tice, policija zna sve. Zna se da je u pitanju obracun nazovi dva “klana” i to najvise zbog droge i para. Pa moja deca znaju ko i gde kod zgrade valaj drogu i sta se radi, a policija je u sve upletena. Nemojte samo da zamajavate narod i pisete o “nepoznatim” pociniocima.

Ostavite komentar